Slatkiš za post na vodi! Kolač od kokosa! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 14.Dec.2023, 11:33

Slatkiš za post na vodi! Kolač od kokosa! (RECEPT)

U toku je post, a ovo je idealan slatkiš za post na vodi, kolač od kokosa sa samo par sastojaka, jeftin i ukusan! Ovaj recept je pravo osveženje u toku posnih dana.

Potrebno za kolač od kokosa:

200 ml kisele vode

200 g šećera

200 g brašna

200 g brašna od kokosa

1 kesica vanilin šećera

1 kesica praška za pecivo

1 kašika kakaoa


Priprema posnog kolača:
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<
U posudu sipajte kiselu vodu, pa dodajte vanilin i običan šećer. Mešajte dok se ne istopi, pa dodajte prosejano kokosovo i obično brašno sa praškom za pecivo.

Lepo promešajte da se svi sastojci sjedine.

Testo podelite na 2 jednaka dela, pa u jedan deo dodajte kakao i promešajte. Smesa treba da bude kao za palačinke, za nijansu gušća, pa ako je potrebno sipajte još kisele vode.

Kalup nauljite i pospite brašnom, pa naizmenično sipajte crnu i belu smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta. Ako želite posni kolač pospite šećerom u prahu.

Prijatno!

Najčokoladniji kolač bez jaja i mleka!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.