Slani korneti: Najlepše predjelo na slavskoj trpezi! ! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 14.Nov.2023, 13:46

Slani korneti: Najlepše predjelo na slavskoj trpezi! ! (RECEPT)

Ovo je definitivno najlepše predjelo na slavskoj trpezi, dekorativno i preukusno, obradovaće svakog vašeg  gosta. Potrebne su vam tortilje i salate po vašem izboru, kako biste napravili ove slane i slasne kornete.

Predjelo je nešto što svaka domaćica voli da obogati ovakvim ukusima i receptima, a zaista izgleda fantastično već na prvi pogled. Biće vam potrebno pakovanje tortilja ili dva pakovanja u zavisnosti od toga koliko slanih korneta vam je potrebno.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << video klipu OVDE pogledajte kako se korneti prave, a mi vam dajemo predloge za punjenje. Naravno prvo što vam pada na pamet je "Ruska salata" i nećete pogrešiti ali pogledajte i ostale opcije.

Slani korneti punjeni salatom od belog mesa:

- 250g prženog belog mesa

- 150g pečenice

- 200g blanširanog kikirikija

- 100g susama

- 400g kisele pavlake

- 150g majoneza

- so, biber (po ukusu)


Meso ispržite dobro uz dodatak soja sosa, hladno isecite na što sitnije kockice, pa dodajte ostale sastojke i punite vaše kornete.

Oblak salata za kornete:

300 g dimljene piletine

4 jajeta

2 krompira

1-2 pakovanja zdenka sir

mladi luk

majonez


Krompir skuvajte, kao i jaja, pa dovodijte belanca i žumanca. U kalup poređajte rendani krompir, majonez, seckanu dimljenu piletinu, majonez, sitno seckani mladi luk, majonez, rednana žumanca, majonez, rendana belanca, majonez i na kraju rendanu zdenku. Zdenku prethodno dobro ohladite kako biste lakše izrendali.

Pileća salata na ljuto:

Potrebno:

1 pileća prsa bez kože

500 ml pileće kocke

1 krastavac

1 sveža ljuta papričica

100 g kikirikija

šaka svežih listića mente i peršuna

maslinovo ulje

sok jednog limuna

2 dl jogurta

so


Priprema

1. korak

Odvojite prsa od kosti i kuvajte u vodi u kojoj ste dodali kocku za supu 10 – 15 minuta. Izvadite i pustite neka se ohlade. Operite krastavac i narežite ga s korom na vrlo tanke listiće. Usitnite listiće mente i peršuna, dodajte ih jogurtu zajedno sa limunovim sokom i malo soli.

2. korak

Pileća prsa narežite na vrlo tanke listove. Dodajte im krastavac, kikiriki i tanko isečene ljute papričice. Obilno začinite maslinovim uljem i prelijte umakom od jogurta.

Vaše slane kornete možete puniti i urnebes salatom ili bilo kojom drugom koju volite, a možete praviti i kombinacije, da svaki kornet bude iznenađenje za goste.

Prijatno!

 Kako se sprema najbolja Ruska salata! (RECEPT)Ruska salata sa makaronama! (RECEPT)

 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.