
Izvor: Svet plus, 14.Nov.2023, 13:46
Slani korneti: Najlepše predjelo na slavskoj trpezi! ! (RECEPT)
Ovo je definitivno najlepše predjelo na slavskoj trpezi, dekorativno i preukusno, obradovaće svakog vašeg gosta. Potrebne su vam tortilje i salate po vašem izboru, kako biste napravili ove slane i slasne kornete.
Predjelo je nešto što svaka domaćica voli da obogati ovakvim ukusima i receptima, a zaista izgleda fantastično već na prvi pogled. Biće vam potrebno pakovanje tortilja ili dva pakovanja u zavisnosti od toga koliko slanih korneta vam je potrebno.
U >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << video klipu OVDE pogledajte kako se korneti prave, a mi vam dajemo predloge za punjenje. Naravno prvo što vam pada na pamet je "Ruska salata" i nećete pogrešiti ali pogledajte i ostale opcije.
Slani korneti punjeni salatom od belog mesa:
- 250g prženog belog mesa
- 150g pečenice
- 200g blanširanog kikirikija
- 100g susama
- 400g kisele pavlake
- 150g majoneza
- so, biber (po ukusu)
Meso ispržite dobro uz dodatak soja sosa, hladno isecite na što sitnije kockice, pa dodajte ostale sastojke i punite vaše kornete.
Oblak salata za kornete:
300 g dimljene piletine
4 jajeta
2 krompira
1-2 pakovanja zdenka sir
mladi luk
majonez
Krompir skuvajte, kao i jaja, pa dovodijte belanca i žumanca. U kalup poređajte rendani krompir, majonez, seckanu dimljenu piletinu, majonez, sitno seckani mladi luk, majonez, rednana žumanca, majonez, rendana belanca, majonez i na kraju rendanu zdenku. Zdenku prethodno dobro ohladite kako biste lakše izrendali.
Pileća salata na ljuto:
Potrebno:
1 pileća prsa bez kože
500 ml pileće kocke
1 krastavac
1 sveža ljuta papričica
100 g kikirikija
šaka svežih listića mente i peršuna
maslinovo ulje
sok jednog limuna
2 dl jogurta
so
Priprema
1. korak
Odvojite prsa od kosti i kuvajte u vodi u kojoj ste dodali kocku za supu 10 – 15 minuta. Izvadite i pustite neka se ohlade. Operite krastavac i narežite ga s korom na vrlo tanke listiće. Usitnite listiće mente i peršuna, dodajte ih jogurtu zajedno sa limunovim sokom i malo soli.
2. korak
Pileća prsa narežite na vrlo tanke listove. Dodajte im krastavac, kikiriki i tanko isečene ljute papričice. Obilno začinite maslinovim uljem i prelijte umakom od jogurta.
Vaše slane kornete možete puniti i urnebes salatom ili bilo kojom drugom koju volite, a možete praviti i kombinacije, da svaki kornet bude iznenađenje za goste.
Prijatno!
Kako se sprema najbolja Ruska salata! (RECEPT)Ruska salata sa makaronama! (RECEPT)