Izvor: Svet plus, 21.Apr.2021, 12:06
Slana baklava! Odlično predjelo za Vaskras! (RECEPT)
Osvežite svoju trpezu ovim neobičnim libanskim receptom! Odlično predjelo za Vaskras ili bilo koju svečanu trpezu u vašem domu!
Istražite nešto novo i unesite ukuse Bejruta u svoj dom.
Libanska kuhinja je jaka, slatka, začinjena i najbitnije od svega – laka za pripremu.
Na kraju krajeva predjelo se u arapskom svetu zove meze, tako da će prelaz na slavsku tpezu biti prirodan proces.
Posna torta sa čokoladom i kikirikijem! (RECEPT)
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << />
Potrebno:
3/4 šolje istopljenog maslaca, 2 glavice crnog luka, 2 čena belog luka, majoran, timijan, 200 g feta sira, šolja mladog sira, 2 jajeta, 2 kašike mleka, 60 g sušenog paradajza, so, biber, 300 g kora za pitu
Priprema:
Zagrejte 2 kašike maslaca, dodajte iseckan luk i pržite oko 5 minuta. Dodajte izgnječeni beli luk i začine, sireve i luk.
Umutite jaja, pomešajte sa prethodnom masom i dodajte so i biber, mleko, sitno isečen sušeni paradajz.
Podmažite pleho maslacom, stavite na dno 2 kore i namažite ih maslacom.
Premažite pripremljenim filom u tankom sloju do 1 cm.
Nastavite isti postupak dok ne utrošite sav materijal i završite sa dve kore premazane maslacom.
Isecite testo na manje komade u obliku rombova, pecite na 200 C oko 45 minuta.
Prijatno!
Još recepata možete pogledati OVDE.
Pratite nas na Twitteru
I na Facebook-u