Slana baklava! Odlično predjelo za Vaskras! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 21.Apr.2021, 12:06

Slana baklava! Odlično predjelo za Vaskras! (RECEPT)

Osvežite svoju trpezu ovim neobičnim libanskim receptom! Odlično predjelo za Vaskras ili bilo koju svečanu trpezu u vašem domu!

Istražite nešto novo i unesite ukuse Bejruta u svoj dom.

Libanska kuhinja je jaka, slatka, začinjena i najbitnije od svega – laka za pripremu.

Na kraju krajeva predjelo se u arapskom svetu zove meze, tako da će prelaz na slavsku tpezu biti prirodan proces.

 Posna torta sa čokoladom i kikirikijem! (RECEPT)
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << />
Potrebno:

3/4 šolje istopljenog maslaca, 2 glavice crnog luka, 2 čena belog luka, majoran, timijan, 200 g feta sira, šolja mladog sira, 2 jajeta, 2 kašike mleka, 60 g  sušenog paradajza, so, biber, 300 g kora za pitu

Priprema:

Zagrejte 2 kašike maslaca, dodajte iseckan luk i pržite oko 5 minuta. Dodajte izgnječeni beli luk i začine, sireve i luk.

Umutite jaja, pomešajte sa prethodnom masom i dodajte so i biber, mleko, sitno isečen sušeni paradajz.

Podmažite pleho maslacom, stavite na dno 2 kore i namažite ih maslacom.

Premažite pripremljenim filom u tankom sloju do 1 cm.

Nastavite isti postupak dok ne utrošite sav materijal i završite sa dve kore premazane maslacom.

Isecite testo na manje komade u obliku rombova, pecite na 200 C oko 45 minuta.

Prijatno!

Još recepata možete pogledati OVDE.

Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.