Simbolika CRVENIH i BELIH RUŽA na kremaciji Žarka Lauševića - Kolege se opraštaju od glumca, TUŽAN prizor

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Nov.2023, 16:27

Simbolika CRVENIH i BELIH RUŽA na kremaciji Žarka Lauševića - Kolege se opraštaju od glumca, TUŽAN prizor

Porodica, prijatelji i kolege opraštaju se od Lauševića...

Glumac Žarko Laušević kremiran je danas na Novim groblju u Beogradu.

Porodica, kolege i prijatelji okupili su se danas, kako bi mu odali poslednju počast.

Među prvima na sahranu stigli su: Marija Vicković, Radoš Bajić, Andrija Milošević, Nedeljko Bajić, Viktor Savić, Olivera Viktorović, Jana Bjelica, Nemanja Bjelica, Miki Manojlović, Nebojša Dugalić, Vesna Trivalić, Irfan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Mensur, Milan Marić, Petar Benčina, Vesna Čipčić, Branka Petrić, Siniša Kovačević, Ljiljana Blagojević, Boda Ninković, Nela Mihajlović, Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković, Nataša Ninković, Dejan Lutkić.

Glumci su za svog velikog prijatelja i kolegu nosili bele i crvene ruže, mnogi misle da je to simbolika za njegovu ulogu Petra u filmu "Oficir sa ružom" u kojem je u vek nosio dve ruže, jednu za Ljiljanu, drugu za Matildu.

Za tu ulogu, Laušević je dobio Zlatnu Arenu u Puli 1987. godine.

Među prvima je na groblje stigla porodica, kao i najbliži prijatelji. Supruga Anita Laušević, sa kojom je Žarko u braku dobio ćerku Janu, kao i glumčeva prva supruga Maja, majka njegovo dvoje dece iz prvog braka, ćerke Asje i sina Dušana.

Anita Laušević je izašla iz taksija, u crnom odelu, a ogromnu bol na licu zbog iznenadnog gubitka supruga nije mogla da sakrije. Za njom su iz vozila izašla Žarkova deca iz prvog braka, ćerka Asja i sin Dušan.

U noći između 30. i 31. jula 1993. godine, Žarko Laušević i njegov brat Branimir učestvovali su u tuči u blizini podgoričkog lokala "Epl", tokom koje je Žarko iz svog pištolja CZ-99 ubio Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, a teško ranio Andriju Kažića.

Žarka  i njegovpg pet godina starijeg brata Branimira, zvanog Mili, napala je grupa huligana u blizini podgoričkog lokala "Epl“. Tom prilikom, Žarko je usmrtio napadače.

Zbog dvostrukog ubistva osuđen je na 15 godina zatvora. Ta je presuda, posle žalbi, potvrđena 1994. godine, a kaznu je izdržavao u Spužu i Požarevcu.

Posle ukidanja presude Saveznog suda, na ponovljenom suđenju u februaru 1998. godine, izrečena mu je kazna od četiri godine zatvora zbog dvostrukog ubistva u prekoračenju nužne odbrane. Budući da je u tom trenutku već izdržao četiri i po godine, pušten je na slobodu. Ubrzo posle toga, u strahu od krvne osvete, otišao je u Ameriku, tačnije u Njujork, gde je boravio ilegalno i izdržavao se od moleraja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.