Sezona je počela: Evo zašto treba da jedete paradajz baš svaki dan

Izvor: Svet, 22.Jun.2016, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sezona je počela: Evo zašto treba da jedete paradajz baš svaki dan

Paradajz, sočna letnja namirnica puna je vitamina i minerala, a lekovitost duguje likopenu, materiji koja ima antikancerogena svojstva i snižava nivo holesterola u krvi. Veličina ploda paradajza varira u zavisnosti od vrste, a osim već pomenutih, on ima razna blagotvorna svojstva po vaše zdravlje. 
Foto: Guliver/Thinkstock Konzumiranje paradajza donosi brojne blagodeti po organizam. Osim toga što, zahvaljujući visokom sadržaju bioflavonoida, povoljno utiče na metabolizam, aromatično >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << crveno povrće sadrži betakaroten, likopen, kalijum i brojne druge za zdravlje i lepotu korisne materije.
Pročitajte i… Najbolje namirnice za borbu protiv dijabetesa
Paradajz je izuzetno zdravo povrće i trebalo bi ga jesti u što većim količinama. Njegova sezona je počela, i biće dostupan narednih meseci na svakom koraku, a u nastavku pročitajte zašto bi baš paradajz trebalo da se postane obavezan deo vaše trpeze.

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.