Serija - Ulica milosrđa, nedeljom na RTS-u!

Izvor: Svet plus, 25.Nov.2019, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serija - Ulica milosrđa, nedeljom na RTS-u!

Inspirisana istinitm događajima, radnja serije "Ulica milosrđa" se odvija tokom građanskog rata i prati dve volonterke, medicinske sestre suprotstavljenih strana koje rade u bolnici Mansion House u Aleksandriji, Virdžinija.

Inspirisana istinitm događajima, radnja serije se odvija tokom građanskog rata i prati dve volonterke, medicinske sestre suprotstavljenih strana koje rade u bolnici Mansion House u Aleksandriji, Virdžinija.

Ulica milosrđa vodi gledaoce izvan >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << bojnog polja i u živote karakterističnih ličnosti - lekara, medicinskih sestara, krijumčara i južnih lojalista - otkrivajući haotični svet Aleksandrije i same bolnice, u prvim godinama građanskog rata...

Seriju su kreirali Lisa Volfinger i Dejvid Zabel, a inspirisana je memoarima i pismima stvarnih lekara i medicinskih sestara koji su radili u bolnici Mansion House. Prilikom pisanja scenarija konsultovani su brojni stručnjaci, uključujući i Džejmsa M. MekFersona i dr Stenlija Barnsa, radi istorijske i medicinske tačnosti.  Arhiva dr. Barnsa ima zbirku fotografija ranjenih vojnika i operacija koje su pomogle u inspiraciji za snimanje ove serije.

Uloge: Džoš Radnor, Meri Elizabet Vinsted, Hana Džejms, Anasofija Rob…

Kreatori serije: Lisa Volfinger i Dejvid Zabel

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.