Serija Koreni oduševila Srbiju! Nema zamerki za sada!

Izvor: Svet plus, 05.Nov.2018, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serija Koreni oduševila Srbiju! Nema zamerki za sada!

Serija "Koreni" oduševila je Srbiju! Imajući u vidu kako je kod gledalaca prošla serija "Nemanjići" i koliko je bilo primedbi na glumu i scenario, pa je čak došlo i do ponovnog montiranja već snimljene serije, ova serija je prikovala publiku za male ekrane. Nema zamerki za sada!

Sinoć je emitovana treća epizoda serije "Koreni", a već prva epizoda je "kupila" mnoge. Gledajući komentare na Twitteru, javnost je oduševljena pre svega glumom. Gledaoci za sada nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << uočili ni najmanju grešku u seriji niti našli ikakvu zamerku, što je netipično za našu publiku. Pohvale stižu sa svih strana, a čini se da je pored maestralnog Žarka Lauševića, Goran Šušljik pokupio najviše simpatija. Iz epizode u epizodu, oduševljenje je sve veće, pa sa nestrpljenjem isčekujemo sledeću nedelju i nastavak već dobro poznate radnje iz knjige "Koreni"

"Koreni" su drugi roman Dobrice Ćosića, objavljen 1954. godine. Njime je Ćosić započeo svojevrsni ciklus romana "Deobe", "Vreme smrti", "Vreme zla" i "Vreme vlasti", u kojima se kao likovi javljaju sinovi, unuci i praunuci junaka "Korena", sa osnovnom idejnom težnjom prikazivanja "romansirane istorije moderne Srbije".  Književna kritika „Korene" svrstava u poetski psihološki roman, a za njega je pisac dobio i Ninovu nagradu.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.