Sedam načina kako previše soli uništava organizam!

Izvor: Svet plus, 26.Nov.2020, 10:57

Sedam načina kako previše soli uništava organizam!

Sedam načina kako previše soli uništava organizam! Svake godine dogodi u proseku više od milion i po smtrnih slučajeva povezanih sa visokim unosom soli, ali to je ekstremni scenario - postoji mnogo načina da uništite svoje telo unošenjem previše natrijuma.

Nova studija objavljena u magazinu "The New England Journal of Medicine" pokazala je da se svake godine dogodi u proseku više od milion i po smtrnih slučajeva povezanih sa visokim unosom soli u organizam. Samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << u Americi je oko 10 odsto srčanih oboljenja sa fatalnim ishodom uzrokovano pojačanim konzumiranjem natrijuma.

Smrt je ekstremna posledica, ali postoji više načina kako se organizam može oštetiti ukoliko unosite velike količine soli u svoje telo - piše Women's Health.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.