Saveti za šminkanje obrva

Izvor: Poznati.info, 20.Dec.2014, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saveti za šminkanje obrva

Da li mnogo vremena provodite šminkajući se ili vam to uopšte nije važno? Malo je žena koje ne razmišljaju o tome kako će da izgledaju kada izađu van i hoće li oči da ulepšaju samo sa jednom bojom ili njih nekoliko. Da li će da stave i olovku ili samo maskaru, sve su to pitanja koja si mnoge žene postavljaju.

Osim šminke bez koje je teško zamisliti da možete da postignete promenu kojoj ste se nadali, veoma je važno da ne zaboravite na obrve. Bez lepo oblikovanih >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << i našminkanih obrva vaše oči neće da izgledaju onako kako ste želeli i sve će to da pokvari vaše raspoloženje.

Pre nego krenete šminkati obrve potrebno je da su one lepo oblikovane i da istaknu vaše oči onako kako treba. Umijte se i maknite sa lica svu prljavštinu. Posle toga nanesite kremu da bi vam koža bila mekana i da bi mogli lakše da oblikujete svoje obrve. Posle toga krenite sa čupanjem.

Važno je da ne žurite i ako niste sigurni kako će obrve da vam izgledaju i da ćete ih dobro počupati, uzmite crnu olovku i napravite liniju koja će da vam posluži kao smer kojim ćete da čupate obrve. Pobrinite se da uz sebe uvek imate kvalitetnu pincetu uz koju će posao čupanja biti lagan i zabavan. Obrve čupajte uvek u smeru rasta dlaka i pazite da napravite lagan luk.

Nakon čupanja obrve ćete ulepšati i uz pomoć senke, ali ne one sa kojom šminkate oči nego uz pomoć senke za obrve. Ona će da vam pomogne ako je tokom čupanja ostala praznina na zasebnim mestima. Olovkom ćete da dodate manje linije kako ne bi preterali i kako se ne bi primetilo da ste se možda ipak zaigrali ispred ogledala.

Ako niste dobro rasopoložene i taj dan ne želite ništa da radite, bilo bi dobro kada bi šminkanje i oblikovanje obrva ostavili za neki drugi dan. Ono šta uradite taj dan pratit će vas duže vreme i zato pazite na svoj izgled.

Autor: Sanja, Foto: Olga Ekaterincheva/Shutterstock

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.