Saučesnice iz “kantrimena”: Nećemo da nas prevari tužilac

Izvor: Svet, 10.Sep.2014, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saučesnice iz “kantrimena”: Nećemo da nas prevari tužilac

Sporazumi o priznanju krivice juče su ponuđeni osumnjičenima koji nisu prijavili nesreću u kojoj je poginuo Luka Jovanović.
U Trećem osnovnom tužilaštvu juče nisu zvanično komentarisali ove ponude za kućni zatvor od sedam do 10 meseci, već će to uraditi nakon što se o tome izjasne okrivljeni i Lukina porodica. Kako “Blic” saznaje, od njih šestoro kojima je ponuđen sporazum, Tamara Bogdanović i taksista Saša Janković će ga odbaciti jer smatraju da >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << im je to visoka kazna. O sporazumu se premišlja Bojana Petrović. Ostali će, navode njihovi advokati, danas doneti odluku.
Sporazum nije ponuđen Marku Milićevu i njegovom kumu Bratislavu Vesoviću, koji mu je pomogao da sakrije “kantrimen”.
U tužilaštvu smatraju da je nagodba dobra, imajući u vidu sudsku praksu kad su ovakva dela u pitanju. Naime, pred sudovima se retko izriču osuđujuće presude, a ono malo kažnjenih dobije uslovne ili novčane kazne. Tužilaštvo neće da rizikuje da bilo ko od njih bude uslovno kažnjen ili oslobođen na sudu, ili da čak postupak zastari, što bi se i dogodilo.
“Suđenje bi se znatno skratilo, jer bi bila samo dvojica optuženih. Svih osmoro i 20 njihovih advokata imaju brojne mogućnosti da odugovlače postupak, jer im to zakon dozvoljava. Zato je realno da ne budu pravosnažno osuđeni u roku od četiri godine, kada bi zastarelo krivično delo. Priznanja su i značajan dokaz protiv Milićeva i Vesovića”, smatraju u tužilaštvu.
Profesor Goran Ilić kaže da je ponuda tužilaštva dobro rešenje i najefikasniji način da se postupak privede kraju.
“Mladost osumnjičenih i raniju neosuđivanost bili bi im olakšavajuća okolnost”, kaže Ilić.
Dušan Davidović, direktor Centra za prevenciju kriminaliteta, napominje da su ovakvi sporazumi lek za preopterećene sudove.
“Sudovi ne bi mogli da završe ovaj postupak u razumnom roku. Kad vidimo kako se neki postupci razvlače, ovaj predlog tužilaštva je odličan”, kaže Davidović.
Izvor: Blic
Foto: facebook

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Odgovornost devojaka iz „kantrimena”

Izvor: Politika, 10.Sep.2014

Ponudu tužilaštva da budu u kućnom pritvoru ukoliko priznaju krivicu saputnice Marka Milićeva, osumnjičenog da je vozio „kantrimena” koji je ubio Luku Jovanovića 25. jula na Brankovom mostu, teško da mogu da odbiju...Bojana Petrović, Tamara Bogdanović, Milica Novaković i Dana Manevski,...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.