Izvor: Poznati.info, 16.Feb.2018, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saša Mare Milošević

Saša Mare Milošević je srpski kompozitor, tekstopisac, producent i aranžer. Član je žirija muzičke emisije “Nikad nije kasno”. Tokom svoje dosadašnje karijere je sarađivao s brojnim pevačima narodne i zabavne muzike. Autor je teksta i aranžmana za pesmu “Molitva” Marije Šerifović.

Obrazovanje

Saša je bio jedan od nemirnih učenika. Imao je višak energije i potrebu za više od onog što je škola pružala. U početku je upisao elektrotehničku >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << školu, a na drugoj godini je odlučio da se prebaci u ekonomsku školu, ali nije imao dovoljno bodova pa je na kraju završio u hemijskoj školi.

Njegovi roditelji su hteli da bude prehrambeni tehnolog, pa je upisao Poljoprivredni fakultet, ali nakon dve godine prebacio se na Ekonomski fakultet koji je na kraju i završio.

Privatni život

Rođen je 7.8.1968. godine u Beogradu. Sašini roditelji su imali 35 godina kad su ga dobili, a njegova sestra Svetlana deset. Njegova majka je bila muzički nadarena, a i otac je volio muziku pa je Sašu vodio kod tada poznatog Buce Jovanovića, kod kojeg su odlazili i Šaban Šaulić, Silvana Armenulić i Zoran Kalezić.

Saša je još kao dete poželio da svira gitaru, a prvu mu je kupila sestra Svetlana od svog džeparca. Odrastao je na Košutnjaku, gde se nalazi mnogo sportskih terena na kojima je trošio energiju, a tada je i dobio nadimak Mare, po golmanu Enveru Mariću. Kaže da je odmalena volio da se natječe, da se trudi da bude najbolji, i daje sve od sebe da ostavi najbolji utisak.

S prvom suprugom venčao se 1998. godine, nakon sedam godina veze. 2000. godine su dobili prvog sina, a 2005. godine drugog. Brak je, prema njegovim rečima, kasnije izgubio na kvaliteti pa su odlučili da je bolje da se rastanu.

Sa suprugom Ksenijom se venčao 2013. godine, a godinu dana kasnije dobili su sina Vanju. Saša i Ksenija dele ljubav prema muzici. Ksenija, kćerka poznatog saksofonista Bokija Miloševića, je violinistica i koncert-majstor Beogradske filharmonije..

Posao

Muzika je oduvek bila Sašin poziv, pa je pre nego što je počeo da se profesionalno bavi komponisanje, svirao i pevao u nekoliko pop i rock sastava. Može se pohvaliti da svira nekoliko instrumenata.

Najveći uspeh je postigao 2007. godine kada je pesma “Molitva”, koju je napisao za Mariju Šerifović, pobedila na Evroviziji u Finskoj. U saradnji s Vladimirom Graićem Grajom stvorio je ženski sastav “Beauty Queens” koji je pratio Mariju na Euroviziji. Komponisao je i posebnu muziku za knjigu “Ringišpil” Jelene Bačić Alimpić, koja je bila poseban dodatak knjizi u vidu CD izdanja.

Milošević poslovno sarađuje s mnogim zvezdama domaće folk, pop i rock muzike, poput Ace Lukasa, Vesne Zmijanac, Dženana Lončarevića, Dušana Svilara, Mire Škorić, Željka Vasića, Goce Tržan, Dejana i Saše Matića i mnogih drugih. Sarađivao je i s hrvatskim pevačicama Pamelom Ramljak i Kristinom Vukas.

Kompletan je autor muzike i songova za domaću seriju “Komšije”, a radio je i na dokumentarnom formatu “Lepa Brena i godine Slatkog greha”. Širokoj publici je najpoznatiji kao član žirija mnogih muzičkih takmičenja. Sašine komentare i ocene pevačkih sposobnosti takmičata gledatelji su 2011. i 2012. godine mogli pratiti u “Prvom glasu Srbije”. 2015. godine započinje saradnju sa Žikom Jakšićem u muzičkom showu “Nikad nije kasno”.

Od 2018. godine se posvetio pisanju ozbiljnije poezije, a napisao je i svoj prvi pozorišni komad i prvi filmski scenarij, te je sve više počeo da se bavi primenjenom muzikom.

Najveća postignuća

Saša Mare Milošević je sarađivao s brojnim zvezdama iz Srbije i regiona. Ističe kako je ponosan na svaki svoj profesionalni poduhvat, ali njegov najveći uspeh je pesma “Molitva”, koja je 2007. godine pobedila na Evroviziji.

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.