Izvor: Poznati.info, 22.Feb.2018, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanja Marinković

Sanja Marinković je već dugi niz jedna od najpopularnijih TV voditeljica u Srbiji, a proslavila se angažmanom u emisiji zabavnog karaktera “Magazin IN”. U spomenutoj emisiju, koju Sanja vodi i uređuje, gostovale su gotovo sve važnije osobe iz javnog života.

Obrazovanje

Nakon završene osnovne škole, upisala je XII beogradsku gimnaziju. Posle gimnazije je prvo upisala i završila menadžment na Višoj poslovnoj školi, a zatim finansijski menadžment >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << na koledžu Megatrend LTD Consortium.

Osim s diplomama, Sanja se može pohvaliti i s time da odlično govori engleski i francuski jezik.

Privatni život

Rođena je 2.3.1974. godine u Beogradu. Osobe koje su pored roditelja obeležile Sanjino detinjstvo, i koje su njen najjači oslonac, su njena sestra Tamara i brat Bojan. Beograd, grad u kojemu je odrasla i u kojem danas živi, Sanja smatra najlepšim mestom na svetu.

Iako je već godinama prisutna u javnom životu, jedna je od osoba koje ne vole da otkrivaju detalje iz privatnog života. Ona i Aleksandar Uhrin su 2007. godine dobili sina Strahinju, a 2011. godine su se odlučili venčati. Njihovo venčanje se odvijalo u krugu najužih članova porodice i prijatelja, a nakon venčanja su otputovali u Pariz.

Kao tajnu sretnog i stabilnog braka sa suprugom, Sanja navodi uzajamno poverenje i podršku. Za razliku od nje, suprug Aleksandar se ne bavi javnim poslom, što je takođe jedan od razloga zbog kojih o njemu retko priča u javnosti. On se sama pojavljuje na javnim događanjima na koja je pozvana.

Posao

Iako se zbog Sanjinog izbora studija nije moglo lako predvideti da će početi da se bavi javnim poslom i postati televizijska voditeljica, ona je tu odluku donela neposredno nakon završetka studija.

Prva televizijska iskustva stekla je radeći na nekada poznatoj i gledanoj televiziji “Politika”, a zatim na Radio televiziji Srbije. Nakon toga odlazi na televiziju “Pink” i kreće voditi emisiju “Magazin IN”.

U emisiji “Magazin IN” gosti su joj glumačke i muzičke zvezde, ali i osobe koju su uspešnu karijeru izgradili na području politike. Zahvaljujući Sanji, mnogobrojna televizijska publika je sve njih imala priliku upoznati na potpuno drukčiji način. Ona otkriva strane njihove osobnosti koje nisu transparentne i lako dostupne zbog posla kojim se bave i načina na koji se predstavljaju publici.

Sanja se s mnogim javnim osobama koje su gostovale u njezinoj emisiji druži privatno, i one pripadaju u krug njenih najbližih prijatelja. Četiri godine je vodila i emisiju “Bračni sudija”, za koju kaže da je bila beskrajno zanimljiva i da joj je bilo simpatično razgovarati s osobama koje nisu poznate i rešavati njihove bračne probleme.

U voditeljskoj karijeri beskrajno mnogo uživa i ne planira odreći je se, ali uz to se dva puta odlučila okušati u književnom stvaralaštvu. 2012. godine je objavila prvo vlastito pisano delo nazvano “Moja tajna: ljubav, vežbanje, kuvanje”, kojim je htela da prenese svoja iskustva o tome kako ljubav, zdrava prehrana i vežbanje mogu pozitivno da deluju na zdravlje, izgled i kvalitetu života.

S obzirom na to da je dobila podršku od svoje mnogobrojne publike i dela ljudi iz javnog života, Sanja se 2017. godine opet odlučila okušati kao spisateljica, pa je objavila novo delo pod nazivom “Moja mera sreće”.

Najveća postignuća

Sanja se nakon završenog studija menadžmenta ipak odlučila otići u voditeljske vode i nije pogrešila. Njezina uspešna voditeljska karijera traje više od dvadeset godina, a okušala se i u pisanju pa je objavila dve knjige-vodiča.

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.