Izvor: Poznati.info, 06.Apr.2018, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šako Polumenta

Sakib Polumenta poznat kao Šako, crnogorski je folk pevač. Neki od njegovih najvećih hitova su “Dišem za tebe”, “Eh kad bi ti”, “Balada za dvoje”, “Dočekajmo jutro zajedno”, “Karta za budućnost”, “Kida me”, “Inkognito”, “Kako je dobro biti lud za tobom” i drugi, a najveću popularnost postiže duetom “Ljepša od noći”, koji je otpevao s Dadom Polumentom. U odličnim je odnosima s kolegama s estrade, a s mnogim od njih je ostvario i saradnju: Stoja, Dara >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << Bubamara, Donna Ares, Goga Sekulić, Vesna Zmijanac, Marina Visković i drugi.

Privatni život

Rođen je 27.3.1968. godine u Bijelom Polju. Stric je pevača Dade Polumente i brat manje poznate pevačice Azre Polumenta.

Bio je reprezentativac Crne Gore u odbojci. 1995. godine se oženio Vesnom s kojom je dobio sina Adisa i ćerke Rijaldu i Rijanu. Šako i Vesna su se nakon 15 godina braka razveli 2010. godine, a tri godine kasnije su se opet pomirili.

Posao

Muzikom je počeo da se bavi početkom devedesetih na nagovor brata. 1993. godine je objavio i svoj prvi album pod nazivom “Ej sudbino”, a u vreme dok je trajao rat razmišljao je o odustajanju od muzike, ali njegov brat nije dopustio da se to dogodi.

Kasnije su usledili albumi “Daj meni grešniku” (1995.), “U ljubavi svi smo grešni” (1997.), “Šako Polumenta” (1999.), “Od ljubavi oslepeo” (2000.), “Šako Polumenta” (2002.), “Uvijek blizu” (2004.), “Karta za budućnost” (2006.), “Sanjao sam san” (2008.), “Heroj” (2011.) i “Sve je samo tren” (2015.).

2016. godine je objavio pesmu “Jedno smo drugo prodali”, za koju je tekst i muziku napisao Dragiša Baša, a spot koji je sniman na skrovitim mestima crnogorske obale je režirao Dejan Abadić.

2017. godine se našao u središtu skandala nakon što su u javnost dospeli snimci s erotskim porukama za koje je maloletna devojka, prijateljica starlete Soraje Vučelić, tvrdila da su upućene njoj. Šako je tom prilikom izjavio da se njegov privatni život ne tiče nikoga i da se ne bi tako snimao da nije lep i zgodan, ali je tvrdio i da je izgubio mobilni i da su snimci bili namjenjeni njegovoj supruzi Vesni.

Iskoristio je publicitet koji se stvorio oko toga i izbacio novu pesmu pod nazivom “Nedostaješ” za koju je aranžman uradio Djean Kostić, a za muziku i tekst se pobrinuo Dragan Brajović Braja. Iako tvrdi da je na ideju o snimanju ove pesme došao tek nakon izbijanja skandala, mnogi smatraju da je cela priča sa snimcima bila samo pripremanje terena za novu pesmu.

2018. godine je snimio duet “Stranac” s Lexington bendom.

Osim pevanjem, Šako se bavi i ugostiteljstvom. 2014. godine je u potpunosti završen njegov hotel u Ulcinju, a namjenjen je prvenstveno za ljude koji se s porodicom žele odmoriti i uživati u čarima Ulcinja. Nakon hotela je najavio i gradnju etno sela, projekt koji je prema njegovim rečima podržalo Ministarstvo kulture Crne Gore od koga je zatražio pomoć kako bi svoju zamisao podigao na viši nivo. Njegov je cilj bio da u saradnji s državnim institucijama napraviti rekreativni centar u kojem bi boravili turisti, ali i sportisti.

Najveća dostignuća

Šako Polumenta se uspešno bavi muzikom više od 20 godina, a svojoj publici redovno poklanja hitove. Njegova popularnost je prešla granice zemalja bivše Jugoslavije, a to potvrđuje i činjenica da je 2013. godine održao turneju u Americi gdje je nastupao u 19 gradova.

2013. je na crnogorskom Oskaru popularnosti proglašen najboljim folk pevačem.

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.