Izvor: Scandal.rs, 09.Apr.2015, 10:14 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Sač tava
Potrebno je (za jednu osobu):
180 g junetine, 1 tortilja, glavica crnog luka, maslinovo ulje, paradajz, paradajz pelat, paprika, pirinač, tucana paprika, so i biber.
Priprema:
1. U dubokom tiganju na maslinovom ulju izdinstajte crni luk s malo vode.
2. Potom dodajte sitno seckano meso, a zatim i paradajz, paradajz pelat i papriku.
3. Začinite tucanom paprikom, solju i biberom i dinstajte dok se masa ne sjedini i omekša.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << />4. Jelo servirajte u tavu, a u sredinu stavite obaren i malo propržen pirinač.
5. Tortilju natopite sokom iz jela i isecite je na trouglove.
6. Poređajte ih u krug i pospite peršunom.
7. Jelo se, po tradiciji, jede prstima tako što se pirinač, meso i povrće uvaljaju u tortilju.
Ostale zanimljive recepte možete pronaći na portalu Lepota i zdravlje