SVIREPO UBIJENA NOA GODINAMA JE TRPELA NASILJE ZBOG DISKRIMINACIJE, a čuvenog srpskog glumca su nasred Zelenjaka nasmrt pretukli SAMO ZATO jer su MISLILI da je Rom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2023, 13:18

SVIREPO UBIJENA NOA GODINAMA JE TRPELA NASILJE ZBOG DISKRIMINACIJE, a čuvenog srpskog glumca su nasred Zelenjaka nasmrt pretukli SAMO ZATO jer su MISLILI da je Rom!

Ubistvo zbog čiste diskriminacije.

Domaća javnost i dalje je potresena informacijom da je transseksualna tiktokerka Noa Milivojev (18) svirepo ubijena usred Beograda.

Noino telo pronađeno je raskomadano i unakaženo, a ubica je delove tela pakovao u kese i kutije, koje su pronađene u njegovom stanu u centru našeg glavnog grada.

Ono što se saznalo prekasno, tačnije nakon ubistva mlade devojke, jeste da je godinama trpela omalovažavanje, vređanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i zlostavljanje na mrežama, i to samo zbog svoje odluke o promeni pola, kao i zbog opredeljenja.

Noa je rođena kao muško i nosila je ime Đorđe, a put koji je izabrala izuzetno je težak i zahteva podršku kako porodice, tako i okoline, a ona se sa druge strane susrela sa potpuno drugačijom situacijom.

Opercija promene pola jedna je od najzatevnijih medicinskih procedura koja se obavlja u Srbiji. Da bi bilo ko u Srbiji dobio potvrdu za ovaj zahvat, psihijatri moraju da budu uvereni da je osoba spremna da promeni pol, za šta je potrebno do godinu dana rada sa njom.

Nažalost, slučaj Noe Milivojev koja je zverski ubijena iz čiste mržnje i diskriminacije, nije usamljen. 

Čitava Srbija i dalje pamti tragično stradalog čuvenog glumca Dragana Maksimovića, koji je skončao nakon što je brutalno prebijen.

Veliki srpski glumac Dragan Maksimović, kojeg su prijatelji i poštovaoci zvali Maksa, preminuo je 4. februara, pre 22 godine, nakon što je brutalno isprebijan 17. novembra 2000. godine. I ovo ubistvo dogodilo se u strogom centru našeg glavnog grada, a za razliku od muškarca (33) koji je odmah priveden i koji je priznao ubistvo Noe Milivojev, oni koji su na smrt isprebijali Maksimovića, i dalje su na slobodi.

Maksimovića su na Zelenom vencu u Beogradu napali tzv. navijači Rada nakon što je njhov tim izgubio od Obilića. Misleći da je Maksimović Rom, nasrnuli su na njega bez povoda i zadali mu povrede koje će se kasnije ispostaviti kao fatalnim.

Cenjeni glumac preminuo je u bolnici, od posledica prebijanja, a ne samo da je prerano i potpuno nepravedno lišen života, već je njegov lik i delo ponižen na najgori mogući način.

Na inicijativu reditelja Gorana Markovića, na mestu gde je prebijen Maksimović, održan je komemorativni skup 18. novembra 2006. godine, a počinioci su ostali na slobodi.

Maksa je u svojoj bogatoj karijeri ostvario preko 60 uloga u pozorištu, na filmu i televiziji. Debitovao je 1971. godine u Narodnom pozorištu u Beogradu, u predstavi krajnje simboličnog naslova "Majka hrabrost i njena deca".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.