SVETSKI, A NAŠ! 50 NAJBOLJIH SRPSKIH MUZIČARA popelo se na scenu da proslavi NJEGOV veliki jubilej!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2023, 18:07

SVETSKI, A NAŠ! 50 NAJBOLJIH SRPSKIH MUZIČARA popelo se na scenu da proslavi NJEGOV veliki jubilej!

Povezala se prošlost i budućnost. Mladost i zrelost. Decenije, godine, dani i minuti!

Marko Nastić rođen je 1979. u Beogradu, gde i živi. Jedan je od retkih producenata sa naših prostora koji može da se pohvali time da nema potrebe da obavlja dodatni posao uz mučku karijeru.

Veliki jubilej, 25 godina karijere "disk džokeja", Marko Nastić je proslavio sinoć u prepunom prestoničkom tehno hramu koji leži na obali Dunava. "Retrospektakl", kako sada već >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tradicionalno nosi naziv jubilejska žurka, je i ovoga puta okupio gotovo sva velika imena domaće elektronske muzičke scene. Čak 50 DJ-eva, zavrtelo je b2b sa Markom najveće hitove klupske muzike.

Kao šesnaestogodišnji mladić zaljubljen u kvalitetan zvuk, Marko je postao rezident u kultnim beogradskim klubovima "Industrija" i "Omen", gde upoznaje Dejana Milićevića. To je bio prvi veliki korak u njegovoj karijeri koji će rezultirati time da Nastić tokom devedesetih postane sastavni deo svih važnih tehno događaja u Beogradu i Srbiji. Već do svoje 25. godine je bio rad gost najvećim imenima svetske elektronske scene kakvi su Karl Koks, Riči Hotin, Marko Karola, Kevin Saunderson, Grin Velvet, Adam Bejer, Bili Nesti i Sven Fet. Ponuđena mu je potom saradnja sa najvećim imenima nemačke scene koju naš DJ rado prihvata, čime Nastićeva internacionalna karijera nastavlja da cveta. Svoju prvu vanevropsku turneju imao je 2002. godine u Brazilu, a sada redovno nastupa u Ujedinjenom Kraljevstvu, širom Azije i Evrope.

A post shared by Marko Nastic (@markonast)

Prvi "Retrospektakl" održan je u maju 2018. godine. Tada je takođe proslavljen jedan jubilej, kruna 20 godina rada ovog DJ-a na našoj i svetskoj sceni, u jednom originalnom audio-vizuelnom konceptu. Okupljene su generacije didžejeva i napravljen je set sa jedinstvenom muzičkom strukturom, gde su se smenjivali najveći hitovi koji su obeležili prethodne dve dekade elektronske muzike. Srbi su nadaleko poznati kao dobra i vatrena publika koja ume da ceni kvalitetan zvuk, te je upravo reakcija publike je bila takva da su organizatori uvideli potrebu da Retrospektakl postane redovan revijalni skup domaće scene.

- Odavno se na jednom događaju nisu okupile sve generacije klabera na jednom mestu, a nikada ranije se nije desilo da starija publika na tako velikom događaju dominira u poseti. Ovo jasno pokazuje da su koncept i energija koja se stvorila oko obeležavanja godišnjice moje karijere bili motiv da starije generacije ljubitelja elektronske muzike izađu to veče i sretnu se sa prijateljima i vide sve one sa kojima su odrastali uz elektronsku muziku i naravno, i skoro sve izvođače koji su učestvovali u stvaranju domaće scene na jednom mestu. Verujem da će ove godine biti još uzbudljivije - izjavio je Nastić o prethodnom i narednom Retrospektaklu.

Pet godina nakon prvog izdanja Retrospektakla obeležena je dvadeset peta godišnjica karijere Marka Nastića i pet godina od događaja koji je u svoj fokus postavio domaće disk džokeje kao zvezde jednog jedinstvenog spektakla. Kao i prethodnog puta, noć je bila podeljena po broju godina, a u svakoj godini puštala su se po četiri najveća hita koji su obeležili datu godinu.

A post shared by Marko Nastic (@markonast)

Retrospektakl je zaista bio spektakularna retrospektiva svega najboljeg što poznajemo od elektronske muzike. Impresivna bina, igrači, brojni vizuelni efekti, konfete, pirotehnički momenti, učinili su ovu žurku pravim audio-vizuelnim spektaklom u noći za pamćenje, o kojoj će se sigurno dugo pričati!

- Srećan sam, pre svega, što sam delio binu sa toliko dragih kolega i što me je podržalo mnogo drugara iz raznih sfera javnog života. Dogodila se magija, čini mi se da smo napravili dobru energiju koja se osećala do ranih jutarnjih sati. Verujem da je svima puno srce kao meni - izjavio je pred portalom Srbija Danas nakon uspešne žurke, koja se završila u ranim jutarnjim časovima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.