SVET U ŠOKU NA VELIKI PRAZNIK! Iznenada preminuo član planetarno popularne grupe ABBA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Apr.2023, 09:30

SVET U ŠOKU NA VELIKI PRAZNIK! Iznenada preminuo član planetarno popularne grupe "ABBA"!

Kratko se borio sa teškom bolešću.

Gitarista planetarno popularnog sastava "ABBA", Las Velander, preminuo je u 70-oj godini, a vesti o njegovoj smrti potvrdili su članovi porodice.

Velander je preminuo nakon kratke, ali veoma teške borbe sa rakom, koju je nažalost izgubio, i to na Veliki petak prema gregorijanskom kalendaru.

- S neopisivom tugom moramo objaviti da je naš voljeni Las zaspao. Las se nedavno razboleo od, kako se pokazalo, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << raka koji se proširio, a rano na Veliki petak preminuo je okružen svojim najmilijima. Bio si neverovatan muzičar, te skroman kao malo njih, ali pre svega, bio si divan suprug, otac, brat, ujak i deda. Ljubazan, brižan i pun ljubavi... i još toliko toga, neverovatno je da sada moramo živeti bez tebe. Volimo te puno i fališ nam - napisali su članovi njegove porodice na Fejsbuku i na taj način mu uputili javno poslednje pozdrave.

Velander je počeo da svira gitaru kao dete u svom rodnom gradu Nori u Švedskoj. U oktobru 1974. pridružio se legendarnoj ABBA-i, Agnethi Fältskog, Björnu Ulvaeusu, Bennyju Anderssonu i Anni-Frid Lyngstad. Odsvirao je više od 20 ABBA-inih pesama među kojima i neke od njihovih najpoznatijih, a 2008. godine radio je i na hitu Mamma Mia!.

Las je radio i na ABBA-inom poslednjem "Voyage" albumu koji je objavljen 2021. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Preminuo gitarista ABBA-e Lase Velander

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Apr.2023

Dugogodišnji gitarista švedske pop grupe ABBA Lase Velander preminuo je nakon kratke borbe sa teškom bolešću.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.