SEJO SEKSON: NELE NEĆE DA ČUJE ZA MENE

Izvor: Kurir, 07.Mar.2012, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SEJO SEKSON: NELE NEĆE DA ČUJE ZA MENE

Ništa od pomirenja. Davor Sučić zvani Sejo Sekson, frontmen sarajevskog Zabranjenog pušenja, prve dane marta provodi u Beogradu.

Ništa od pomirenja.

Davor Sučić zvani Sejo Sekson, frontmen sarajevskog Zabranjenog pušenja, prve dane marta provodi u Beogradu. Došao je u Atelje 212 povodom večerašnje premijere predstave „Balada o Pišonji i Žugi“, nastale po motivima pesama iz osamdesetih, kad je u bendu nastupao sa Neletom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Karajlićem. Kad je izbio rat u BiH, dvojica su okončali svoje veliko prijateljstvo.

Sigurno znaš da Nele ima problema sa srcem. Da li si ga nazvao ili posetio?

- Nismo se čuli otkako se desio incident zbog Dana republike pre dve godine. Trebalo je da nastupamo zajedno, naš menadžment se zakačio i to je to. Prošle godine u maju slao sam mu poruke da uvek može da računa na mene, da sam tu za njega ako mu bilo šta bude potrebno, ali odgovora nije bilo. Čini mi se da komunikacija sa mnom nije poželjna.

Kako se osećaš u Beogradu?

- Često sam ovde zbog prijatelja i posla i baš mi je dobro. Beograd je bio ponos svih nas i dan-danas nalazim u njemu dovoljno i Sarajeva i Zagreba.

Iznenađen si što je po tvojim pesmama nastala predstava?

- Nisam verovao da će scena iz mog dvorišta i ulice postati deo pozorišnog repertoara kultnog teatra kao što je Atelje. To je za mene veliki kompliment. Pisac je sjajno uradio svoj posao, verujem u njega i glumce. Supkultura i kultura se retko mešaju i ja sam srećan i zahvalan što se to sad dogodilo.

Da li ti nedostaje nešto iz nekadašnje Jugoslavije?

- Jedan sam od retkih koji je uspeo da kroz koncerte i putovanja rekonstruiše nekadašnji život, da zalepi svoje ogledalo. Nažalost, prilično sam usamljen slučaj.

Partibrejkresi me oduševljavaju

Da li si fan nekog srpskog benda?

- Sanšajn mi je sjajan, svirali smo zajedno u Nikšiću, a Partibrejkersi su već legende. Za poslednjih 10 godina slušao sam ih bar pet puta na koncertima ovde i u regionu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.