ŠAKIRA OPTUŽENA ZA UTAJU POREZA OD 14 MILIONA EVRA: Pevačica tvrdi da nije kriva i odbija da plati

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jul.2021, 20:03

ŠAKIRA OPTUŽENA ZA UTAJU POREZA OD 14 MILIONA EVRA: Pevačica tvrdi da nije kriva i odbija da plati

Mogla bi biti i privedena.

Popularna pevačica Šakira, tereti se za utaju poreza, i moraće da se nađe pred sudijom nakon što je ocenjeno da postoji dovoljno dokaza o krivici.

Te 2019. godine pukla je bruka svetskih razmera - poznati fudbaler Žerard Pike moraće da plati 2.1 milion dolara kazne za utaju poreza tokom 2008, 2009 i 2010. godine.

Kazna je trebalo da bude i veća, ali su njegovi advokati ipak uspeli da spreče da Pike bude olakšan za skoro >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 15 miliona evra koliko je izvorno trebalo da plati. Međutim, taman kad smo pomislili da će iz svega ovoga nešto naučiti, istom stazom krenula je i njegova supruga, svetski poznata pevačica Šakira.

Od 2019. godine traje priča oko utaje poreza, a budući da sud nije imao dovoljno dokaza, pevačica Šakira je ostala nekažnjena.

Poslednje 3 godine, istraga stoji u mestu, ali sada je došlo do promene.

Slavna kolumbijska pevačica Šakira mogla bi uskoro da završi u zatvoru zbog utaje poreza. Kako pišu španski mediji sada postoje dokazi da joj se sudi.

Šakira je ostala dužna oko 14 i po miliona evra za porez državi tokom perioda između 2012. i 2014.

Postoji mogućnost da Šakira sklopi nagodbu sa tužilaštvom u Barseloni, ali ako dođe do suđenja, morala bi da odgovara za 5 tačaka optužnice za utaju poreza i čak da završi u zatvoru.

Odbrana Šakire ističe da je provela manje od 184 dana u Španiji i da zato nije dužna da plati porez. Takođe, navodi se da su Šakira i Pike, njen partner, tek od 2015. stvorili zajednički dom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.