Robinzoni: Pusto ostrvo nas je promenilo

Izvor: Svet, 08.Sep.2010, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Robinzoni: Pusto ostrvo nas je promenilo

Nakon mesec dana života i takmičenja u veoma teškim uslovima na Filipinima, poznati "preživeli" vratili su se u Srbiju. Njihovu borbu u rialiti emisiji uskoro ćemo pratiti na Televiziji "Foks" i zasad su odgovori na pitanja ko je pobedio i šta se sve dešavalo na ostrvu obavijeni velom tajne. "Potpuno sam promenio pogled na život. Shvatio sam da su porodica i prijatelji i sve te sitnice na koje ne obraćamo pažnju važnije od nekih stvari na koje mislimo u svakodnevnom životu", rekao je za "Blic" pevač Nikola Rokvić, koji se okušao u "Survajvoru" kako bi pre svega testirao svoje mogućnosti. "Želeo sam da samom sebi pokažem koliko sam jak i uspeo sam u tome. Pobedio sam samoga sebe", tvrdi Nikola. Život na ostrvu za sve je bio težak, ali stiče se utisak da takmičari uopšte ni u jednom trenutku nisu bili plašljivi, već su koristili svoj maksimum da prežive u takvim uslovima." Način života svih nas nalikovao je na život nekadašnjih plemena", objašnjava manekenka Katarina Vučković i dodaje: "Žene uopšte nisu bile razmažene i ozbiljno smo shvatile ulogu domaćice, dok su naši muškarci bili veliki kavaljeri i zaista su se brinuli o svemu. Ovo mi je najlepše životno iskustvo, toliko mi se fenomenalnih i lepih stvari tamo dešavalo i komentarisali smo da je zaista istina da po povratku iz 'Survajvora’ ulaziš u neki novi život, drugačije gledaš na sve", ne krije Katarina, koja je na ostrvu uspela da upozna sebe, ali i da se srodi sa uslovima. Kaže da nije gladovala, a da su žene često pribegavale malim trikovima kako bi napravile i neke poslastice. "Došla sam na ideju da pečemo banane i ta poslastica je zaista lepa, mada je ne bih preporučila. Da bismo održali hidratantnost kože, koristili smo mleko iz kokosa, a od sazrelog kokosa smo pravili maske za kožu. Nekoliko puta sam pokušala i pepelom da operem kosu, ali nije mi se dopadalo. Jednostavno, naučila sam da možete da savladate sebe i u uslovima gde ne mogu da operem zube ili imam dlake i da i u tom kontekstu mogu da zavolim sebe", kaže Katarina.

Ni vremenske prilike nisu bile naklonjene našim VIP-ovcima, koji su više puta bili mokri do gole kože. Ipak, ni to im nije smetalo. "Često se dešavalo da smo bili mokri do kože, da su nam sve stvari bile mokre, ali sa druge strane, imali smo privilegiju da se budimo sa prirodom, sa prvim zracima sunca", ne krije lepa manekenka. Kriza u ovakvom načinu života je svakako bilo, a takmičari su najviše patili za bliskim ljudima. "Najviše sam krizirao jer su mi falila deca i to mi je bila konstantna kriza koja se od početa svaki dan pogoršavala", ne krije odbojkaš Edin Škorić, koji sa manekenkom Ivanom Škorić ima dvoje dece. Iako je zbog prirode posla kojom se bavi u životu često bio razdvojen od najmilijih, Edin nije mogao da podnese činjenicu da ništa ne zna o svojoj deci." Znao sam ja da je sve okej, ali ovo je bila vanredna situacija", nisam mogao da ih čujem, nisam imao nikakve informacije. Ta želja za njima je bila jača od mene. Sve ostalo su bili problemčići koje smo usput rešavali. Pa i ta glad. Ja sam uvek nervozan kada sam gladan i mislio sam da ću imati velikih problema, ali nisam. I to je jedan od razloga zašto sam se takmičio, želeo sam da vidim od čega sam napravljen", ne krije Edin.

Pročitaj na www.svet.rs

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.