Rialda i Mira preminule su u 7 dana, a u ovom filmu GLUMILE SU ZAJEDNO: Kadrićeva nije bila samo Marija

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2021, 20:22

Rialda i Mira preminule su u 7 dana, a u ovom filmu GLUMILE SU ZAJEDNO: Kadrićeva nije bila samo Marija

Mada je poznata kao Marija, to nije bila njena jedina uloga.

Dve dame koje su ostavile veliki trag u srpskoj kinematografiji preminule su u roku od nedelju dana. Najpre je ljubitelje filma potresla vest o smrti Mire Furlan, 20. januara, a danas smo saznali da nas je napustila i Rialda Kadrić, poznata široj javnosti pre svega po ulozi Marije iz filmskog serijala "Žikina dinastija".

Za razliku od Mire Furlan, koja je ostvarila izuzetno bogatu karijeru, Rialda se nije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << posvetila glumi kao životnom pozivu. Kadrićeva je završila svetsku književnost, a kasnije i master studije. Devedesetih se otisnula u London, odakle je za RTS slala kolumne i radio-priloge, a potom sarađivala sa Bi-Bi-Sijem i Glasom Amerike. Radila je kao uspešan psihoterapeut, sa dugogodišnjim iskustvom.

Iako je ljubitelji filma pamte isključivo kao Mariju iz "Žikine dinastije", ona je ostvarila uloge u petnaestak filmova, u periodu od 1977. do 1990. godine.

U ostvarenju "Ćao, inpektore" iz 1985. godine imala je epizodnu ulogu prodavačice, i u jednoj sceni delila je kadar sa Mirom Furlan. Kako je to izgledalo možete se podsetiti u nastavku, a pomenutu scenu pogledajte na 1:03:25:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.