Relja Popović je nedavno izgubio majku, a malo ko zna da je bila jedna od NAJVEĆIH UMETNICA Jugoslavije! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 06.Jan.2017, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Relja Popović je nedavno izgubio majku, a malo ko zna da je bila jedna od NAJVEĆIH UMETNICA Jugoslavije! (FOTO)

Reperu Relji Popoviću Nova godina nije srećno počela, s obzirom na to da je u ponedeljak, 2. januara, njegova majka Zoja Begoli (68) preminula posle duge i teške bolesti.

Reper ne govori javno o svom privatnom životu, pa široj javnosti sve do sada nije bilo poznato da je njegova majka bila baletska ikona Narodnog pozorišta, koja je, pre udaje za Reljinog oca, osamnaest godina bila u braku sa čuvenim flmskim glumcem Farukom Begolijem, s kojim je očuvala dobar odnos i nakon razvoda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << />
Relja je oca izgubio sa samo dve godine, živeo je sa majkom, koja mu je bila najveći prijatelj i za koju je bio izuzetno vezan.

Foto: Privatna arhiva

Zoja Begoli bila je prva solistkinja baleta i dugogodišnji repetitor Narodnog pozorišta u Beogradu, pedagog baletske škole "Lujo Davičo" i profesor Akademije umetnosti. Njena smrt rastužila je brojne kolege, koje nisu rečima mogle izraziti tugu zbog gubitka velike legende i divnog prijatelja.

Printskrin: Youtube/Nina Martinović Armbruster

Zoja Begoli biće upamćena i po velikoj ljubavi sa čuvenim jugoslovenskim glumcem Farukom Begolijem, koji je preminuo u Prištini, 23. avgusta 2007. godine. Bili su u braku punih 18 godina, a Zoja je zadržala njegovo prezime do poslednjeg dana.

Printskrin: Youtube/Shkolla A.Ajeti

- Više ne govorim o ljubavima, jer je postojala jedna prava ljubav i brak. Bili smo 18 godina zajedno. Mislim da je balerina i do danas zadržala moje prezime. Kad se završilo, završilo se, nažalost. Ostali smo prijatelji. Čujemo se telefonom povremeno. Najviše smo se čuli tokom rata. Kad smo shvatili da smo dobro, i ona i ja, sve ređe i ređe smo se čuli. Bogat sam tom ljubavlju, bogat sam tom ženom. Zahvalan sam joj što mi je pružila jedno saznanje, divnu ljubav, brak, divno druženje i divan deo života - izjavio je Faruk tada u jednom intervjuu, prenosi "Kurir".

Foto: Telegraf, Printskrin: Youtube/Nina Martinović Armbruster

Zoja Begoli biće sahranjena u utorak, 10. januara, na Novom groblju u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.