Recept za starinsku poslasticu! Čembrlen torta topi se u ustima!

Izvor: Svet plus, 02.Jun.2020, 21:18

Recept za starinsku poslasticu! Čembrlen torta topi se u ustima!

Recept za starinsku poslasticu od čokolade i lešnika!  Čembrlen torta topi se u ustima! Savršena u svojoj jednostavnosti! Lešnik, orah, čokolada...

Potrebno:

6 belanca

150 g šećera

150 g mlevenih oraha

1 kašika prezli


Sastojci za fil:

12 žumanca

12 kašika šećera + 4 kašike

50 g čokolade za kuvanje

50 g vanilin šećera

400 ml mleka
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << />
4 pune kašike gustina

350 g maslaca ili margarina


Sastojci za grilijaš:

200 g lešnika

250 g šećera


 Mleveno meso na najbolji način! Torta od mesa! (VIDEO)

Priprema:

Umutiti penasto belanca sa postepenim dodatkom šećera, pa umešati orahe i prezle. Masu sipati u pleh obloženom papirom za pečenje. Peći koru u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Tako pripremiti, umutiti i ispeći i drugu koru. Kore ostaviti da se ohlade, pa obe preseći uzduž na pola, kako bi se dobile četiri kore.

Za fil umutiti malo žumanca mikserom sa dodatkom šećera, vanilin šećera i gustina. Dodati vrlo malo hladnog mleka, a ostatak sa 4 kašike šećera staviti na vatru da provri, smanjiti temperaturu, dodati masu sa žumacima i skuvati fil uobičajeno. Skloniti ga sa vatre, pa dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi. Fil pustiti da se skroz ohladi, pa ga sjediniti sa posebno umućenim maslacom ili margarinom.

Lešnike i šećer staviti u šerpicu, pa staviti na vatru i kuvati dok se šećer ne

otopi. Masu izliti na papir za pečenje i ostaviti da se skroz stegne i ohladi. Masu zatim istucati tučkom za meso.

Pripremljeni fil i grilijaš podeliti na četiri dela. Na tacnu staviti jednu koru, pa je premazati delom fila i posuti delom usitnjenog grilijaša. Preko staviti drugu koru i ponavljati postupak dok se sav materijal ne utroši. Pre sečenja, ostaviti da se dobro ohladi u frižideru.

Prijatno!

Još recepata možete pogledati OVDE

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.