Recept za savršene kuglice od krompira!

Izvor: Svet plus, 31.Jan.2020, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Recept za savršene kuglice od krompira!

Brzo i jeftino jelo! Recept za savršene kuglice od krompira! Odlično je kao prilog uz druga jela ili kao grickalica! Možete ih zamrznuti i pržiti kasnije...

Potrebno za kuglice od krompira:

1 kg belog krompira

1 kašika brašna

1 kašičica belog luka u prahu

začini po želji: origano, mirođija, bosiljak

so

biber

ulje za prženje


Priprema:

Krompir oljuštiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << i preliti hladnom vodom, pa staviti da se zagreva. Kada provri ostavite da se kuva još 8 minuta. Ocedite dobro i ostavite da se ohladi.

Hladan krompir narendajte na sitno, a onda dodajte brašno, začine, so. Izmešajte dobro. Smesa treba da bude suva ali da se lako oblikuju kuglice. Kuglice stavljajte na brašnom posuti plato.

Pržite 3 do 4 minuta svaku turu, pazeći da ima dovoljno mesta za okretanje kuglica. Ulje mora biti zagrejano pre ubacivanja kuglica. Vadite na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće i poslužite toplo.

Napomena: Kuglice možete tako napravljene ostaviti u zamrzivaču sa sve poslužavnikom na koji ste ih ređali na sat vremena, a onda ih sipati tako zaleđene u odgovarajuću kesu i ostaviti do sledećeg prženja.

Kada budete želeli da ih pržite nemojte ih odmrzavati.

Prijatno!

Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.