Recept za mak vanilice! Tope se u ustima!

Izvor: Svet plus, 10.Okt.2019, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Recept za mak vanilice! Tope se u ustima!

Jedna od lepih stvari u životu je što imamo pravo stati, ma što radili, i posvetiti svoju pažnju hrani. Recept za mak vanilice! Tope se u ustima! Ukoliko su vam potrebni posni kolačići možete samo puter zameniti margarinom i niko neće primetiti...

Za ove slasne mak vanilice potrebno vam je:

250 g mekog putera

130 g prah šećera

1 kesica vanilinog šećera ili 1 kašika vanilla paste

korica pomorandže ili 5-6 kapi prirodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << ulja

300 g univerzalnog brašna

200 g mlevenog maka

džem po izboru

150 g bele čokolade


Priprema:

- Penasto umutiti omekšali puter sa prah šećerom, vanilom i izrendanom koricom pomorandže u penastu smesu.

- Prosejati brašno i izmešati sa samlevenim makom i dodati u umućen puter i sve dobro izmesiti sa rukom.

- Otkidati male kuglice, možete ih meriti, (svaka bi bila po 10 g)  i formirati u mali krug ( to možete raditi rukom ili čašicom. Bitno je da budu iste debljine i širine. Iz cele smese treba da dobijete oko 72 loptice.

- Potrebna su dva pleha, staviti papir za pečenje i ređati male krugove,ostavljajući malo razmaka između.

- Zagrejati rernu na 170*C i peći vanilice oko 15 minuta ali pazite da vam ne porumene previše. Ostaviti na plehu oko 10 minuta da se prohlade. Preneti ih na žicu i ostaviti da se potpuno ohlade.

- Spajati po dve sa džemom po vašem izboru i ostaviti ih preko noći da se zalepe. Već sutra ih ovako možete poslužiti samo ih pospite šećerom u prahu, a može i ovako:

Čokoladu otopiti  sa 2 do 3 kašike ulja i zamočiti jednu stranu vanilice. Ostaviti na papir za pečenje da se čokolada stegne i poslužiti.

Još recepata možete pogledati OVDE.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.