Izvor: Svet plus, 10.Okt.2019, 10:05 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Recept za mak vanilice! Tope se u ustima!
Jedna od lepih stvari u životu je što imamo pravo stati, ma što radili, i posvetiti svoju pažnju hrani. Recept za mak vanilice! Tope se u ustima! Ukoliko su vam potrebni posni kolačići možete samo puter zameniti margarinom i niko neće primetiti...
Za ove slasne mak vanilice potrebno vam je:
250 g mekog putera
130 g prah šećera
1 kesica vanilinog šećera ili 1 kašika vanilla paste
korica pomorandže ili 5-6 kapi prirodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << ulja
300 g univerzalnog brašna
200 g mlevenog maka
džem po izboru
150 g bele čokolade
Priprema:
- Penasto umutiti omekšali puter sa prah šećerom, vanilom i izrendanom koricom pomorandže u penastu smesu.
- Prosejati brašno i izmešati sa samlevenim makom i dodati u umućen puter i sve dobro izmesiti sa rukom.
- Otkidati male kuglice, možete ih meriti, (svaka bi bila po 10 g) i formirati u mali krug ( to možete raditi rukom ili čašicom. Bitno je da budu iste debljine i širine. Iz cele smese treba da dobijete oko 72 loptice.
- Potrebna su dva pleha, staviti papir za pečenje i ređati male krugove,ostavljajući malo razmaka između.
- Zagrejati rernu na 170*C i peći vanilice oko 15 minuta ali pazite da vam ne porumene previše. Ostaviti na plehu oko 10 minuta da se prohlade. Preneti ih na žicu i ostaviti da se potpuno ohlade.
- Spajati po dve sa džemom po vašem izboru i ostaviti ih preko noći da se zalepe. Već sutra ih ovako možete poslužiti samo ih pospite šećerom u prahu, a može i ovako:
Čokoladu otopiti sa 2 do 3 kašike ulja i zamočiti jednu stranu vanilice. Ostaviti na papir za pečenje da se čokolada stegne i poslužiti.
Još recepata možete pogledati OVDE.