Recept za lazanje od palačinki!

Izvor: Svet plus, 02.Nov.2019, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Recept za lazanje od palačinki!

Definitivno jedno od najpopularnijih italijanskih jela u Srbiji. Verovatno zato što spada u jaku hranu, peče se u tepsiji i od jednog parčeta možeš pošteno da se najedeš. Već svi znamo kako se pripremaju lazanje ali možda će ova mala promena učiniti da ih još više zavolite. Prvo što trebate uraditi je da pripremite palačinke. Recept za lazanje od palačinki!

Za razliku od mnogih drugih recepata italijanske kuhinje lazanja je vrlo kalorična i ne spada u zdravu hranu >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << ali je zato veoma ukusna. Tako to biva obično…

Potrebno:

12 ispečenih palačinki

bešamel sos

300 grama mlevenog mesa

1 glavica crnog luka

300 ml. tomato sosa 


Priprema:

Kada ste ispekli palačinke, podmažite vatrostalnu činiju i krenite tako što ćete na dno staviti dve palačinke da pokrijete dno.

Meso ispržite sa lukom, dodajte tomato i začine po želji.

Bešamel:

700 ml mleka

maslac 50 do 100 g

50 g brašna

so i biber po ukusu




Priprema:

Maslac istopite na tihoj vatri, nemojte preterivati sa količinom već maksimalno 100 g maslaca stavite.

Kad lepo počne da cvrči dodajte brašno, odmah krenite sa mešanjem. Najbolje mešati žicom jer se tad neće stvoriti grudvice. Pržite brašno oko 2 minuta, kad lepo peni, posolite i dodajte mleko. Ponovo mešajte. Dodajte biber.

Količina mleka zavisi od toga koliko želite da vam bude gust sos. Ako želite ređi stavite 50 g brašna i jedan litar mleka, ako želite gušći duplirajte brašno.

Na kraju kad je sos već gotov dodajte ako volite taj ukus i miris muskatni oraščić… Obavezno mešajte non stop. Nemojte da ga prekuvate.

Kad je gotovo sklonite sa vatre i polako ohladite pa probajte da vidite da li potrebno da se doda još začina ili soli.

 Anđeline kifle, meke kao duša! Recept za svaku priliku!

Sada možete početi sa filovanjem kao što obično filujete lazanje. Završite sa bešamelom i stavite da pečete vaše lazanje od palačinki. Pred kraj pečenja odozgo narendati kačkavalj ili naređati listove kačkavalja. Vratite na par minuta u rernu koju ste isključili. Potrebno je samo da se sir istopi.

Još recepata možete pogledati OVDE.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.