Izvor: Svet plus, 19.Jan.2020, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Recept za hleb sa slaninom koji se ne mesi!

Recept za hleb sa slaninom koji se ne mesi!

Recept za hleb sa slaninom koji se ne mesi! Priprema ovog hleba će vam oduzeti manje od pola sata, dok se peče smislite sa čime možete da ga poslužite. Na primer možete sa omekšalim maslacem, sirnim namazom ili uz čašu mleka.

Priprema:

200 g slanine

170 g čedara ili gaude

5 kriški starog hleba

1 kašičica svežeg začinskog bilja poput peršuna ili timijana

2 šoljice mleka

6 jaja

1 >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << kašičica soli


Priprema:

Slaninu iseckajte na manje komadiće, pa je prodinstajte u tiganju, pustite da postane hrskava. Prebacite je u veću posudu, pa joj dodajte sir naseckan na manje kockice, hleb koji ste takođe naseckali na kockice, so i začinsko bilje. U posebnoj posudi pomešajte mleko i jaja, pa dodajte ostalim sastojcima i promešajte. Pustite da hleb upije tečnost nekih 15 minuta. Prebacite sve zajedno u kalup za hleb, a zatim taj kalup stavite u veći koji ste do pola napunili vodom. Prekrijte hleb folijom i pecite oko 45 minuta. Sklonite foliju, pa pecite još pola sata dok se hleb malo ne digne. Poslužite toplo.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.