Recept za Karlovački hleb! Neobičan i preukusan! (VIDEO)

Izvor: Svet plus, 07.Nov.2019, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Recept za Karlovački hleb! Neobičan i preukusan! (VIDEO)

Karlovački hleb, kada baš želite nešto posebno i drugačije. Obzirom da je ovo kukuruzni, raženi, odnosno mešani hleb, na isti način možete pripremiti sa bilo kojim brašnom. Recept za Karlovački hleb! Neobičan i preukusan! Bićete veoma zadovoljni!

Obradujte vaše ukućane za praznike ili nedeljni ručak!

Za Karlovaćki hleb vam je potrebno:

300 gr. glatkog brašna

300 gr. raženog brašna

100 gr kukuruznog brašna
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << />
15 gr soli


20 gr. svežeg kvasca

10 gr. šećera

100 ml mleka


300 ml jogurta

50 gr. masti


Za premazivanje:

1 jaje

semenke po želji


 Dekorativna zimnica! Šarena salata! (VIDEO)Recept za najbolje domaće tortilje!

Priprema:

Kvasac, ostavite da naraste sa mlekom i šećerom. Smesu sa brašnom podelite na dva dela pa u jedan dodajte 300 ml. jogurta i 50 gr. masti, a zatim i kvasac. Promešati pa dodati polovinu od preostalog brašna i ponovo promešati. Sada ide i svo preostalo brašno. Umesiti testo!

Testo je veoma trvrdo. Par puta ga lupite u činiji ili na stolu. Ostavite ga na 45 minuta. Postupak pravljena Karlovačkog hleba pogledajte u video snimku.

Još recepata možete pogledati OVDE.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.