Razvod od prvog muža platila 1.500 maraka, pa se odmah opet udala: Ovo je bio drugi suprug Verice Šerifović

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2024, 09:58

Razvod od prvog muža platila 1.500 maraka, pa se odmah opet udala: Ovo je bio drugi suprug Verice Šerifović

Brak je potrajao samo tri godine, ali ljubav nije prošla.

Malo ko se danas seća da je Verica Šerifović, posle razvoda od Rajka Šerifovića, oca njihove ćerke Marije Šerifović, još jednom uplovila u bračne vode.

Sve se odigralo u leto 2004. godine, a izabranik njenog srca bio je muzičar Miodrag Mića Nikolić, sa kojim je duže vreme bila u emotivnoj vezi.

Venčali su se na veliki crkveni praznik Svetog Iliju, prvo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u manastiru Vavedenje, a zatim i kod matičara, a zanimljivo je da je pevačica tom prilikom uzela prezime Nikolić.

Svadbenom veselju, u tada popularnom restoranu "Jezero", prisustvovalo je oko četiristo zvanica, među kojima su bila najpoznatija imena folk-scene: Usnija Redžepova, Goca Božinovska, Zorica Brunclik i Miroljub Aranđelović Kemiš, Džej, Dragan Kojić Keba, Seka Aleksić, Cune Gojković...

Iako su mladenci angažovali muziku da uveseljava goste, mnogi od njih su zapevali u čast Verice i Miće. Pevala je i Marija Šerifović, u to vreme na početku muzičkog puta, a po želji Šabana Šaulića izvela je numeru "Ne dam bolu da me slomi".

Marija je, pričala je kasnije Verica, bila najzaslužnija što je ipak obukla venčanicu, iako to prvobitno nije nameravala. Dva dana posle svadbe, novopečeni bračni par je, umesto na "medeni mesec", otputovao na ranije dogovoreni nastup, ostavljajući odmor za drugu priliku.

Na opšte iznenađenje brak nije dugo potrajao.

- Razišli smo se sporazumno posle tri godine i ostali u prijateljskim odnosima. Sada mislim da je brak glupost koja sve pokvari - pričala je kasnije Verica Šerifović, koja je bivšeg supruga ispratila na večni počinak.

A post shared by Verica Serifovic (@vericaserifovicofficial)

Miodrag Mića Nikolić preminuo je 2017. godine posle teške bolesti. Imao je šezdeset godina.

- Moj Milorad je otišao na najlepše mesto da me sačeka kad na mene dođe red, da pevamo naše najlepše pesme. Večna ti slava, genije moj. Dok nam nebo ne da znak, izdrži rastanak - napisala je tada Verica.

Godine 1982. godine, Marijina majka Verica Šerifović se udala za Rajka Šerifovića, bubnjara iz Kragujevca. Dve godine kasnije su dobili ćerku Mariju, poznatu pop pevačicu i evrovizijsku pobednicu. Rajko je ostavio Vericu kada je bila u devetom mesecu trudnoće i otišao je kod druge žene sa kojom je, naredne godine, dobio sina. Par se tek razveo 2003. godine.

- Kada je Marija bila mala, želala sam da napustim Rajka i podnela sam papire za razvod, ali on je imao veze u Kragujevcu i uspeo je da "smuva" da Marija pripadne njemu. Doživela sam jači nervni slom i rekla: "Ma, neka mi bude kako bude. Odustajem od razvoda, odustajem od svega". Sad, posle toliko godina, mogu da kažem da je to možda tako moralo da bude. Prosto ne mogu da verujem da dve čašice rakije mogu da promene čoveka. Njega su svi voleli jer je društven, drug do koske, ali kad popije dve, tri to više nije taj čovek. Teško sam se nosila sa tim, nisam samo ja, svi smo, i svekar, svekrva, jetrva - istakla je Verica Šerifović svojevremeno, pa dodala:

- Rešila sam da kad Marija završi gimnaziju da to prekinem. Mislim da sam imala najtužniji i najkraći sporazumni razvod u istoriji... Rajko je voleo da se kocka i jednom tipu je dugovao neke pare, došao je kući i rekao mi: "Moraš da mi daš pare da vratim" i, ja mu kažem: "Okej, koliko je to?", a on odgovori: "Hiljadu maraka". I ja iz šale kažem da ću mu dati 1.500 maraka, ali da potpiše sporazumni razvod. I on samo kaže: "Nema problema, pozovi advokata i daj mi pare". Ja reko' polako, da odemo mi prvo kod advokata. I odemo, potpisa se on, uze pare i ode, a ja žena razvezdena.

Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.