Izvor: Scandal.rs, 20.Mar.2016, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razlozi za uzbunu: Ako primetite ove promene na dojkama odmah posetite lekara!

Jedna dojka veća od druge

Ovo stanje može da označava prirodnu asimetriju dojki, koja je uobičajena kod većine žena, a koja najviše dolazi do izražaja tokom razdoblja PMS-a. Međutim, mođe da bude u pitanju i rak dojke. Kada dojka počinje značajno da menja oblik, to može da upućuje na abnormalne promene u tkivu dojke. Ako primetite takve promjene, potražite savet lekara što pre.

Iritacija kože ispod dojke

Može da znači alergijsku reakciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << na materijal, boju za tkanine ili metal poput žice u grudnjaku koja sadrži nikl. Takođe, ovo je simptom upale na koži koja je česta kod žena sa većim grudima. Do upale dolazi kada se koža dojke trlja uz kožu ispod nje, a u kombinaciji sa znojenjem može izazvati upalu.

Pročitajte i… Rak dojke: 5 najopasnijih faktora na koje sami utičemo

Kvržice na aureoli

U pitanju su prirodne promene na bradavicama. Uloga grudi je proizvodnja mleka, a sitne kvržice označavaju završetke žlezda. One se tokom menstrualnog ciklusa mogu povećati i postati mnogo izraženije. Ali, ako primetite jednu ili više neobično izraženih kvržica, to može biti znak ciste na dojci. Ciste su benigne i nisu opasne, ali ih treba kontrolisati. Kvržice na aureoli mogu da upućuju i na tumor. Promene unutar dojke, posebno one koje se mogu videti golim okom ili napipati treba odmah prijaviti ginekologu.

Ostatak teksta pročitajte ovde: Razlozi za uzbunu: Ako primetite ove promene na dojkama odmah posetite lekara!

Nastavak na Scandal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.