Razbila kliše o „glupim plavušama“: Starleta, „zečica“ i seks simbol, a IQ 163!

Izvor: Prva.rs, 02.Jul.2017, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razbila kliše o „glupim plavušama“: Starleta, „zečica“ i seks simbol, a IQ 163!

Bila je holivudski seks simbol pedesetih i ranih šezdesetih, a za „20th Century Fox“ predstavljala je svojevrsnu alternativu Merilin Monro.
Džejn Mensfild je postala glavna Brodvejska zvezda 1955. godine, glavna holivudska zvezda 1956. godine, a vodeći selebriti 1957. godine i nastupila je u oko 30 filmova.
Uprkos uspehu, karijera joj je sredinom šezdesetih godina opadala. Nikada se nije oslobodila imidža praznoglave plavuše, a zapravo je imala zavidno visoki koeficijent inteligencije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << čak 163!
Iako joj je karijera bila relativno kratka, imala je nekoliko komercijalnih uspeha i osvojila je nagrade „Theatre World Award“ i „Golden Globe“.
Sa smanjenom potražnjom za plavokosim seks bombama velikih grudi i negativnog imidža i zbog prevelikog bavljenja medija njenom privatnošću pre iznenadne smrti u saobraćajnoj nesreći, započinje unosan posao sa elitnim noćnim klubovima.

U „Obećanjima“ (1963), ona je prva velika američka glumica koja se skida u glavnoj ulozi u holivudskom filmu. Od prvog supruga Pola zadržala je prezime Mensfild, zbog ćerke koja se u toj vezi rodila.
Imala je troje dece iz drugog braka s glumcem bodibilderom Mikijem Hargitajem i sina sa trećim suprugom rediteljem Metom Cimerom.
Pratite nas i na Viberu! Mensfild je poginula 1967. godine u saobraćajnoj nesreći. Imala je 34 godine. Putovala je s ljubavnikom Semom Brodijem, vozačem Ronijem Harisonom i troje od petoro dece.
Na putu do Nju Orleansa, nakon jednog nastupa, gusta magla od zaprašivanja protiv komaraca spustila se na autoput i njihov automobil završio je pod traktorskom prikolicom. Troje odraslih poginuli su na mestu, ali nekim čudom, deca su preživela.
Jedna od njih je bila Mariska Hargitej, danas poznata kao detektivka Olivija Benson u seriji „Zakon i red“.
Mensfild, Brodi i Harison nisu umrli uzalud. Njihova smrt je dovela do zahteva Nacionalne administracije za saobraćaj da sve kamionske polu-prikolice budu opremljene s točkom „bar“. koja sprečava takve nesreće.

Izvor: 24sata.hr

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.