Raspućin i njegovi tajni i čudni recepti za razne bolesti! (VIDEO)

Izvor: Svet plus, 29.Maj.2020, 21:25

Raspućin i njegovi tajni i čudni recepti za razne bolesti! (VIDEO)

Grigorije Raspućin je jedna od najkontraverznijih ličnosti u ruskoj istoriji. Neki veruju da je on bio svetac i čudotvorac, ali je "ludi monah" bio uspešan poznavalac narodne medicine. Ovde su njegovi tajni i čudni recepti za razne bolesti!

Raspućin je je uspešno kombinovao hipnoterapiju sa travarstvom i izlečio je mnoge ljude od teških bolesti. Prvi put u Srbiji objavljujemo Raspućinove recepte!

Godine 1903. u Kijevu su se srele dve crnogorske princeze i jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << sibirski seljak. Ovaj sasvim slučajni događaj je potpuno promenio tok ruske istorije.

Milica i Stana su boravile u konaku Mihajlovskog manastira, gde im je bilo dosadno pa su, šetajući ćaskale sa nepoznatim bradatim seljakom koji je cepao drva u blizini konaka. Seljak se zvao Grigorije Raspućin.

Visoki bradonja sa pronicljivim pogledom je ispričao sestrama o teškom detinjstvu i čestim bolestima...

"Svakog proleća 40 noći zaredom nisam mogao da zaspim, i to je trajalo od 15. do 28. godine. Često sam mokrio u krevet čak i kada više nisam bio dete. Medicina nije mogla da mi pomogne", pisao je kasnije Raspućin.

Tražeći spas, Grigorije je krenuo u hodočašće po svetim mestima. Posetio mnoge pravoslavne manastire, bio je na Atosu, dva puta je išao peške iz sibirskog grada Toboljska, u Jerusalim. Mnogo se molio i raspitivao za čudotvorne recepte protiv teških bolesti. Uspeo da se izleči pa je počeo da isceljuje i druge ljude.

 Horoskop - Jun: Pomračenje Meseca i Sunca! Predivna iskustva!

Saznavši da je Raspućin samouki lekar, Stana i Milica su ga odmah zapitale: da li on može da izleči hemofiliju? Pitanje nije bilo slučajno: od hemofilije je patio prestolonaslednik Aleksej, sin cara Nikolaja Drugog. Obe sestre su bile udate za predstavnike carskog roda Romanovih: Milica - za velikog kneza Petra Nikolajeviča, a Stana - u prvom braku za hercega Georgija Lejhtenborskog i u drugom - za velikog kneza Nikolaja Nikolajeviča.

Princeze su redovno dovodile na carski dvor čudotvorce, starce i raznovrsne šarlatane.

U dvorskom krugu je vladalo sujeverije. Princeze su se obradovale kada je Raspućin saopštio da on može da izleči hemofiliju uz pomoć nekog bilja.

Sestre su insistirale da se njihov štićenik preseli u Peterburg i dovele su ga na carski dvor. Tada se u dnevniku Nikolaja Drugogpojavio zapis: "Pili smo čaj s Milicom i Stanom. Upoznali smo čoveka Božijeg - Grigorija iz Toboljske gubernije". Raspućin se brzo pokazao.

 Zodijak: Ko je inteligentan, a ko intuitivan! Dva znaka se ističu!

"Izvadio je koru hrasta, raskuvao je u ključaloj vodi i stavio ovu masu na celo lice bolesnika, izuzev na usta i oči i krvarenje se zaustavilo" - pisao je njegov sekretar Simanović.

Od tog dana su vrata u carski dvorac bila široko otvorena za Raspućina. Carević je iskreno zavoleo svog spasioca: iako Aleksej nikad nije bio potpuno izlečen od hemofilije, on se uvek osećao bolje u prisutstvu Grigorija.

Nepismeni seljak iz Sibira je uživao u svojoj neograničenoj vlasti i namerno je bio grub i bezobrazan prema plemićima i bogatašima. U isto vreme on je posvećivao mnogo pažnje prostim seljacima koji su dolazili kod njega na lečenje iz cele države. Prema svedočanstvima savremenika, Raspućin je iscelio od teških bolesti stotine ljudi. Neki od njegovih recepata su sačuvani do danas i uspešno se primenjuju u narodnoj medicini.

Protiv bolova u zglobovima

Pomešajte listove breze sa koprivom i korenima peršuna. Prelijte 1 supenu kašiku smese sa čašom ključale vode pa ostavite 2 sata da odstoji. Popijte 0.5 čaše čaja jednom dnevno.

 Za strije postoji rešenje! Krastavac, kokosovo ulje, kafa...

Protiv bolesti slezine

Pomešajte 2 supene kašike izrendanog rena sa sokom od 2 limuna i 1 supenom kašikom meda. Uzimajte na prezan želudac 1 čajnu kašičicu smese uz sok od šargarepe.

Protiv srčane aritmije

Napravite smesu od različka, nevena, Ivan-čaja, melise, srdačice i korena valerijane. Jednu čajnu kašičicu bilja prelijte sa čašom ključale vode. Sačekajte sat vremena da odstoji. Popijte čašu čaja tokom dana.

Protiv nesanice

Napravite smesu od pšeničnog ili ražanog hleba, sitno iseckanog krastavca, kiselog mleka i blata. Stavite smesu na čelo ujutro, u podne i pre spavanja. Ako je nesanica izazvana nepravilnom cirkulacijom krvi, stavite na nožne listove oblog od izrendanog rena. Istovremeno popijte rasol s medom.

Protiv anemije

Izgnječite plodove jarebike i dodajte u masu malo šećera. Konzumirajte pola čaše smese dnevno. Uporedo uzimajte čaj od listova i korena šumske jagode ili maslačka.

Protiv upale pluća

Jednu čašu neoljuštenog ovsa u zrnu prelijte sa litar mleka. Kuvajte sat vremena na slaboj vatri. Dodajte kašičicu meda i maslaca. Popijte pre spavanja.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.