Radost Evrope direktan prenos 5. oktobra na RTS-u!

Izvor: Svet plus, 04.Okt.2019, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radost Evrope direktan prenos 5. oktobra na RTS-u!

Redakcija dečjeg programa, kao i svake godine, pridružuje se manifestaciji "Radost Evrope". Direktni prenos 5. oktobra na RTS-u! Dan deteta ovoga puta ima poseban značaj, proslavlja se 50 godina od prvog susreta  dece  Evrope i njihovih domaćina iz Srbije. 

U svečanom tonu, ispunjenog radošću, pesmom i igrom predstaviće se deca 21. zemlje i svojim učešćem uveličati ovaj dogadjaj.

I da završimo rečima velikog Duška Radovića ,čija ZDRAVICA se svake godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << izvodi:

"Pevati, pevati, lepo je pevati!

Živeti, živeti, lepo je živeti!"


Živeli do sledećeg susreta dece Evrope!

Na manifestaciji „Radost Evrope“, od njenog osnivanja do danas učestvovalo je 50.000 dece, iz 50 zemalja. Na rođendanskom karnevalu i muzičko-scenskom nastupu, na Trgu republike, u Knez Mihailovoj ulici i na Kalemegdanu bilo je više od hiljadu i po razdraganih lica. Pevača, svirača, plesača, akrobata...

Počasno mesto na ovogodišnjem festivalu ima Švedska.

„Prisećamo se nekih romantičnih vremena kada je ova ideja i počela. Veliko nam je zadovoljstvo da ćemo ugostiti predstavnike hora švedskih dečaka sa čijom je turnejom 68. godine i počela priča o Radosti Evrope.To će biti dirljiv susret, jer je jedan od njih, nekada mladić, danas čovek u zrelim godinama i očekujemo ga da stigne“, ističe Ivana Tabori Obradović, urednica manifestacije „Radost Evrope“.

U Dečjem kulturnom centru održavaju se koncerti „Susreti prijateljstva“. Učesnici manifestacije, svoje najbolje nastupe, u kreativnom, izvođačkom i vizuelnom smislu, prikazaće na Gala koncertu u Centru „Sava“ 5. oktobra.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.