Radoš Bajić proslavio godišnjicu snimanja “Ravne Gore”

Izvor: Poznati.info, 25.Jul.2013, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radoš Bajić proslavio godišnjicu snimanja “Ravne Gore”

Ekipa serije “Ravna gora”, na čelu sa Radošem Bajićem, autorom danas je u krugu stare fabrike stakla u Pančevu proslavila godišnjicu rada na seriji koja će u novembru početi da se emituje na RTS.

Jubilej povodom godišnjice gotovo neprekidnog rada, ekipa je proslavlja radno, snimajući u krugu stare fabrike scene razrušenog Beograda aprila 1941. godine.

- Pre tačno godinu dana na železničkoj stanici Šargan na Mokroj Gori počelo je snimanje jednog >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << od najambicioznijih i najzahtevnijih projekata srpske nacionalne televizije, koji prvi put u istoriji domaćeg filma i televizije na drugačiji način odslikava dramatične događaje u Drugom svetskom ratu, od 1941. godine, propasti Jugoslavije i Aprilskog rata, do pojava komunista i ravnogorskog pokreta, predvođenih Titom i Dražom Mihajlovićem, tačnije do početka građanskog rata u Srbiji – podseća Radoš Bajić i ističe da će snimanje prvih epizoda biti završeno oko 20. avgusta.

On kaže da se ne uzbuđuje zbog antikampanje koju njegova serija poslednjih dana ima u hrvatskim medijima.

- Nije mi jasno zbog čega se u Hrvatskoj toliko uzbuđuju. Pa valjda imamo pravo da se bavimo sopstvenom istorijom. Čast i poštovanje svakome, nije mi ideja da bilo kome guramo prst u oko, ali me prevashodno zanima kako će “Ravnu Goru” primiti Srbija i srpski narod – ističe Bajić.

Za godinu dana rada na projektu koji ima nadnaslov “Dramska hronika 1941-1945” u kojem je “Ravna Gora” samo prvi ciklus, ekipa koju čini 250 glumaca i više od 100 filmskih radnika prešla je hiljade kilometara i snimala više od 130 dana na lokalitetima širom Srbije: na Gledićkim planinama, Mokroj Gori, Tari, Rudniku, Kosmaju, u gradovima Kragujevac, Mali Zvornik, Ljubovija, Vršac, Banja Koviljača, Obrenovac, zatim u Beogradu, Zemunu…

Izvor: Blic.rs

Nastavak na Poznati.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.