Rade Šerbedžija počinje mini turneju koncertom u Kombank dvorani!

Izvor: Svet plus, 23.Okt.2018, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rade Šerbedžija počinje mini turneju koncertom u Kombank dvorani!

Rade Šerbedžija sa svojim orkestrom „Zapadni kolodvor“  nastupiće 26.decembra u Kombank dvorani u Beogradu. Koncertom  pod nazivom „Meni se dušo od tebe ne rastaje“Rade obećava  veče  muzike i romantičnih stihova. Specijalni gost u Kombank dvorani biće Damir Urban.

Beogradski koncert prvi je u sklopu mini turneje po Srbiji.27.decembra Rade i Zapadni kolodvor nastupaju u Domu vojske Srbije u Nišu,a dan kasnije u Domu kulture u Čačku.

Ulaznice za >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << beogradski koncert mogu se kupiti na blagajni Kombank dvorane i Eventima. Za koncert u Nišu na blagajni Doma vojske,a u Čačku na blagajni Doma kulture.

Rade Šerbedžija rođen je 1947 godine .

Na akademiji za pozorište i film u Zagrebu diplomirao je 1969 godine,a odmah potom dobija angažman u pozorištu.Rade od najranijih glumačkih dana biva zapažen kao izvanredan glumac u pozorištu i počinje da dobija uloge u filmovima i ubrzo osvaja jugoslovensku publiku glumeći u filmovima koji obrađuju ratne kao i savremene teme (Prosjaci i sinovi, U registraturi, Užička republika, Variola vera, Banović Strahinja, Una, Život je lep, Pre kiše i mnogi drugi)

.

 Film “Oslobođenje Skoplja”  je režirao sa sinom Danilom, a  jednu od glavnih uloga igra i njegova ćerka Lucija . Uživa i u porodičnom  pozorištu Ulysses koje vodi  sa suprugom Lenkom Udovički.

Izgradio internacinalnu karijeru glumeći u mnogim holivudskim hitovima. Objavio je zbirke pesama „Promjenljivi „ i „Crno,crveno“

Snimio je zavidan broj muzičkih albuma,kako studijskih tako i albuma uživo . Neki od najpoznatijih su:Ne daj se Ines,Ponekad dolazim,ponekad odlazim,Orihi orihi,Imam pjesma za tebe, Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor.

Prošle godine izdata  je njegova knjiga „Poslije kiše“,nastavak prvog dela  autobiografije koja se pojavila  pod naslovom „Prije kiše“.

Nastavak na Svet plus...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.