RAT JE ODLUČIO NJENU SUDBINU: Neobična priča se KRIJE iza Cecine pesme Beograd

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2021, 17:41

RAT JE ODLUČIO NJENU SUDBINU: Neobična priča se KRIJE iza Cecine pesme "Beograd"

"Bilo bi licemerno da se stidim ove pesme!"

Pesma Beograd koju je otpevala pevačica Svetlana Ceca Ražnatović veoma brzo je postala veliki hit, a napisao ju je pevač Dino Merlin.

Svojevremeno se u medijima dosta pisalo o tome kako Ceca, navodno, nije platila pesmu te da je to narušilo odnose između nje i Merlina, ali je on otkrio pravu istinu.

- Na tu priču je odavno stavljena tačka. Ceca je otpevala pesmu Beograd koja je bila moj poklon za nju i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << suvišno je bilo šta pričati - rekao je on tada.

Dino je od pevačice tražio jedino da bude naveden kao autor pesme, što je ona i ispoštovala.

A post shared by C E C A (@cecaraznatovic)

- Namenski je za mene uradio pesmu "Zaboravi", a onda mi je rekao da ima za mene jednu prelepu pesmu koja je rađena za duet. Ali, pošto je tada bio rat i on nije mogao da peva o Beogradu, kazao mi je da samo ja imam tu specifičnu emociju i poklonio mi je tu pesmu - rekla je Ceca na tu temu, a preneli su mediji.

Kako je pesma objavljena u samom jeku loših političkih odnosa između Srbije i Bosne, ali je Merlin objasnio da je ona nastala mnogo ranije, te da nije imala nikakve veze sa time.

- Nažalost, ljudi često zaborave suštinu. Ono što su svi zaboravili jeste vreme i kontekst. Tu pesmu sam napisao davne 1991. kada nisam ni slutio šta će se desiti - ispričao je Merlin.

A post shared by Dino Merlin (@dinomerlin)

Naglasio je i to da se ne stidi ove pesme.

- Ne stidim se ove pesme! Bilo bi licimerno da se stidim. Beograd je lepa pesma. A ta pesma nije na mojoj set listi zato što u karijeri imam 200 kompozicija i nemoguće je da ih sve izvedem, a drugo ta pesma je vrlo lepo otpevana pa nemam šta da prepravljam - istakao je Dino Merlin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.