Puslice! Savršene! Ne pucaju i ne žute! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 04.Dec.2019, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puslice! Savršene! Ne pucaju i ne žute! (RECEPT)

Tako slatke i savršene! Puslice! Nema osobe koja ih nije bar jednom u životu probala. Što se pripreme tiče, dešava se da ne ispadnu onako kako smo želeli i planirali. Ove puslice ne pucaju i ne žute.

Potrebno vam je:

3 veća jaja (belanca)

prstohvat soli

1 kašičica sirća

210 g šećera pomešanog sa jednom kašikom kukuruznog skroba

boja po vašoj želji

jedna kašika vanila ekstrakta


>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << /> Saragli - recept za grčki sirupasti kolač!Veličanstveni ukusi: Deset recepata za najlepše sitne kolače!

Priprema:

Mutiti belanca sa prstohvatom soli. Malo po malo dodajte šećer koji ste predhodno pomešali sa skrobom. Nakon nekog vremena, kada su belanca već čvrsta dodajte jednu kašiku sirće i nastavite da mutite. Zatim dodajte vanilu (ekstrat). Na kraju dodajte praškastu prehrambenu boju.

Smesu stavite u špric i pravite puslice na pek papiru. Peku se na 140 stepeni, 20- 25 minuta. Za vreme pečenja nikako ne otvarajte rernu.

Još recepata možete pogledati OVDE.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.