Izvor: Svet plus, 04.Dec.2019, 13:27 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Puslice! Savršene! Ne pucaju i ne žute! (RECEPT)
Tako slatke i savršene! Puslice! Nema osobe koja ih nije bar jednom u životu probala. Što se pripreme tiče, dešava se da ne ispadnu onako kako smo želeli i planirali. Ove puslice ne pucaju i ne žute.
Potrebno vam je:
3 veća jaja (belanca)
prstohvat soli
1 kašičica sirća
210 g šećera pomešanog sa jednom kašikom kukuruznog skroba
boja po vašoj želji
jedna kašika vanila ekstrakta
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << /> Saragli - recept za grčki sirupasti kolač!Veličanstveni ukusi: Deset recepata za najlepše sitne kolače!
Priprema:
Mutiti belanca sa prstohvatom soli. Malo po malo dodajte šećer koji ste predhodno pomešali sa skrobom. Nakon nekog vremena, kada su belanca već čvrsta dodajte jednu kašiku sirće i nastavite da mutite. Zatim dodajte vanilu (ekstrat). Na kraju dodajte praškastu prehrambenu boju.
Smesu stavite u špric i pravite puslice na pek papiru. Peku se na 140 stepeni, 20- 25 minuta. Za vreme pečenja nikako ne otvarajte rernu.
Još recepata možete pogledati OVDE.