Punjene pileće rolnice na ražnjiću! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 24.Okt.2021, 13:41

Punjene pileće rolnice na ražnjiću! (RECEPT)

Punjene pileće rolnice na ražnjiću za četiri osobe, a gotove za trideset minuta! Servirane na tanjiru, na ovakav način, oduševiće i one koji nisu ljubitelji piletine.

Potrebno za punjene pileće rolnice na ražnjiću:

• 800 g pilećih grudi

• 100 g lenti pršute

• 8 parčadi topljenog sira

• 200 g kajsija iz kompota

• 300 g pirinča

• 250 g crvenog luka

• 150 g zelenih paprika
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << />
• 1 mala kašika šafrana

• 2 pileće kocke za supu

• 1 čen belog luka

• 50 g putera

• 100 ml neutralne pavlake

• ulje

• so i mleveni crni biber


Ako ste ljubitelji piletine ne propustite ove RECEPTE.

Priprema:

U šerpu sa 800 ml provrele vode na šporetu stavimo kocku da se kuva supa.

Glavice crnog luka sitno isečemo i ispržimo ih na zagrejanom ulju u šerpi na šporetu. Paprike i češanj belog luka sitno isečemo i dodamo ih u šerpu sa omekšalim crnim lukom. Kada se proprže, u šerpu dodamo pirinač i šafran, promešamo. U šerpu sa proprženim pirinčem dodamo supu od kocke i kuvamo dok tečnost ne ispari.

Pileće grudi isečemo na šnicle, posolimo ih i pobiberimo. Prvu šniclu prekrijemo folijom i rastanjimo kuvarskim čekićem. Na šniclu stavimo jedno parče topljenog sira, ponovo rastanjimo krajeve i uvijemo u rolat. Na isti način pripremimo sve rolate i obavijemo ih lentama pršute. Poređamo ih na metalne štapiće za ražnjiće i ispečemo na nauljenom roštilju. Kada se ispeku sa obe strane, ražnjiće stavimo na tanjir.

Kajsije iz kompota isečemo na parčad i propržimo ih na rastopljenom puteru u šerpi na šporetu. Dodamo neutralnu pavlaku, promešamo i sklonimo šerpu sa šporeta. Sadržaj preručimo u cediljku na dubljem sudu i izgnječimo kajsije kašikom. Isceđeni sos vratimo u šerpu, dodamo 70 ml vode, a kada provri, sklonimo šerpu sa šporeta.

Na dva kraja tanjira za serviranje nanosimo pirinač u obliku trouglova. Na sredinu tanjira nanosimo sos od kajsija i serviramo ražnjiće. Prelivamo sosom i dekorišemo grančicama mente.

Prijatno!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.