Puder je temelj makeup-a, ali kako da odaberete pravu nijansu ruža za svaku priliku

Izvor: Svet, 31.Dec.2016, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puder je temelj makeup-a, ali kako da odaberete pravu nijansu ruža za svaku priliku

Vrhunski puderi su osnova, bogati su optičkim česticama čiji je sjaj blago istaknut kako se lice ne bi zamastilo tokom dana i večeri ili noći… Osim toga, kontrastom, odnosno isticanjem usana ili očiju kreiraćemo dnevni i večernji stil, savetuje iskusna vizažistkinja Petra Sever.
Foto: Guliver/Getty – Kada želimo istaknuti tamne usne u kombinaciji sa svetlim očima, ističemo samo konture oka u prirodnim zemljanim tonovima, sa savršeno izvučenim trepavicama uz pomoć maskare. >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << Možemo pritom dodati bež ili crnu olovku za oči. Bitno je da su usne precizno iscrtane olovkom te ispunjene punim pigmentom ruža i da je rumenilo usklađeno s podtonom kože. U večernjim varijantama možete se igrati s kombinacijama tamne oči i tamne usne ili tamne oči i svijetle usne – govori Petra te ističe da je puder jednako bitan.
Pročitajte i… Da li ste već otkrili sunđer za makeup koji ujednačava ten bolje od fotošopa?
Želite li postići jaču podlogu a da ne izgledate “zacementirano”, birajte one jače prekrivenosti koje ćete nanositi u tankom sloju te fiksirati odgovarajućim puderom u kamenu ili prahu. Ruževe birajte prema tenu, ističe Petra. Dok koraljni ruževi najbolje odgovaraju plavušama toplijeg podtona kose, riđokosama i kosi boje ljepšnjaka, smeđi su odličan izbor za brinete i plavuše hladnijeg podtona kose.
 
Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.