Publika izglasala: “So zemlje” najbolji film na “Slobodnoj zoni”

Izvor: Svet, 15.Nov.2014, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Publika izglasala: “So zemlje” najbolji film na “Slobodnoj zoni”

Pobednički film desetog jubilarnog izdanja filmskog festivala Slobodna Zona, prema glasovima publike je film “So zemlje”, dokumentarni film Vima Vendersa, čije su projekcije rasprodate u Beogradu, Nišu i Novom Sadu.
Kako su gledaoci Slobodne zone glasali na drugom mestu je “Boyhood”, reditelja Ričarda Linklajtera, zatim “20.000 dana na Zemlji”, reditelja Ijana Forsajta i Džejn Polard, četvrto mesto je zauzeo film “U potrazi za Vivijen >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << Majer” i peto mesto je pripalo filmu “1971”, filmsko ostvarenje Džoane Hamiliton.
Filmski festival Slobodna zona, koji se i ove godine održao u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, u osam bioskopa, posetilo je preko 23.000 gledalaca.
Na festivalu na kome je prikazano 26 igranih i dokumentarnih filmova najveću posećenost su zabeležili filmovi “Boyhood”, “20.000 dana na Zemlji”, “So zemlje”, “Potraga za Vivijen Majer”, “Motivacija: nula”, “Povratak u Homs”, “Ljubavna odiseja”, “Potraga za Felom” i “Da li je visok čovek srećan?”
Izvor: Blic
Foto: Promo

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.