Izvor: Svet plus, 03.Apr.2020, 11:53
Prženi pirinač! Azijska kuhinja! (RECEPT)
Prženi pirinač! Azijska kuhinja! Ako ste ljubitelj pirinča ovaj recept će vam postati omiljen, a priprema je brza pa vam neće oduzeti puno vremena.
Potrebno:1 šolja pirinča skuvana u dve šolje vode 20 g putera + kašika maslinovog ulja 2 jajeta 3 kašike soja sosa + 1 kašičica šećera + 1/2 kašičice bibera Šaka smrznutog graška Šaka smrznutog šećerca 2 mlada crna luka *Najbolje je da koristite pirinal dugog zrna, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << ali i okruglo će biti okej ako ispratite recept.
Priprema:
Pirinač skuvajte da zrno omekša i da ispari sva voda. Sklonite sa vatre i rasporedite u tankom sloju na plitak tanjir da se prosuši i ohladi.
U jednoj posudi pomešjte šećer, biber i soja sos.
Zatim, na teflonskom tiganju dobro zagrejte ulje i puter pa ispržite omlet od dobro razmućenih jaja. Zatim, dodajte povrće i pržite 30-ak sekundi uz mešanje. Dodajte pirinač i pržite 4-5 minuta uz stalno mešanje tj. rasturanje pirinča špatulom da bude rastresit. Dodajte soja sos i nastavite sa prženjem dok se sv zrna ne oboje, sve vreme rasturajući pirinač. Sklonite sa vatre i začinite ukoliko je potrebno.
Prijatno!