Prvi kuvar Srbije: Dinča limunovima do pobede!

Izvor: Poznati.info, 18.Sep.2012, 05:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi kuvar Srbije: Dinča limunovima do pobede!

Na početku prve emisije treće nedelje Prvog kuvara Srbije, žiri je doneo odluku da takmičari zamene mesta, tačnije da sa jedne strane studija pređu na drugu, da bi se malo “razbili klanovi” koju su se napravili u toku ove dve nedelje. Zadatak pre današnjeg početka kuvanja je da takmičari za što kraće vreme sitno iseku 10 čenjeva belog luka. Najbrži je bio Bojan i on kao nagradu dobija tri minuta vremena koje ce moći da iskoristi da pita žiri kako bi danas mogao praviti >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << zadato jelo, a to je riba, i to pastrmka.

Posle nabavke namirnica u prodavnici, žiri je dao znak za početak kuvanja. Članovi žirija smatraju da ce čišćenje ribe biti najzanimljivi deo zadatka. Petar pomaže Bojani da napravi filete i smatra za Mariju da je mnogo tvrdoglava i da drži do sebe. Danijel smatra da Petar ima nešto protiv njega, a posle Petrove primedbe, čak mu se i isplazio, kada ovaj nije video. Anji je drago što Petar ovaj put nije u pravu, jer nije znao da se pirinač nabavljen u njihovoj prodavnici, kuva u kesici.

Žiri je dao znak za kraj kuvanja i krenuo u ocenjivanje, pa su tako za Cakaninu mariniranu pastrmku rekli da nisu skinute škrge i da je loše aranžirano jelo. Ona je na to odgovorila Nenadu Čanku da nije imala njegovu pomoć, pa je zato i servirala ribu sa škrgama. Na odlično filetiranu ribu Big Laleta, žiri je imao primedbu da nikada kupus salata ne ide na tanjir sa ribom. Romana je servirala samo jedan prilog uz ribu, a Aleksandri Bursać su rekli da joj pastrmka viši liči na barenu nego pečenu. Anju su pogodili komentari žirija, jer je aranžirala kupus sa pomorandžom, sto je velika greška. Nemanjino i Bojanino jelo je ocenjeno kao najbolje, ali je žiri odlučio da im danas najmanje smeta kiselost, pa je tako današnji pobednik Dinča, koji je pravio krutone sa pastrmkom, kaparima i malo više limuna. Nenad Čanak je rekao i da je Dinča današnji pobednik hohštapleraja, i da da ga sutra čeka zasluzena nagrada.

Izvor: Svet.rs

Nastavak na Poznati.info...






Povezane vesti

Prvi kuvar Srbije: Cakanin trud se isplatio i doneo joj pobedu!

Izvor: Svet, 18.Sep.2012

Dinča je kao nagradu za jučerašnju pobedu dobio 10 minuta duže da sprema današnje jelo, a to su pečurke. Posle vremena provedenog u prodavnici, kuvari su prionuli na rad. Aleksandra pravi paprikaš od pečuraka, Mišel pečurke sa slaninom, a Suzana i Cakana ih pune. Nemanja pravi šnicle od pečuraka,...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.