Prvi intervju Makartnijevog sina: Svađa sa ocem, izgubljene godine zbog droge i noć kada je mama umrla VIDEO

Izvor: Poznati.info, 16.Jun.2013, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi intervju Makartnijevog sina: Svađa sa ocem, izgubljene godine zbog droge i noć kada je mama umrla VIDEO

U svom prvom opširnom intervjuu (za Mail OnLine) Džejms Makartni je pričao o prednostima i teškoćama života u jednoj od najpoznatijih i najbogatijih porodica na svetu.

- Prirodno sam povučen zbog načina na koji sam odgajan. Ali razumem da ljude zanima ko sam – počinje Džejms (35) priču o svom životu u kojoj pominje i očevljev užasni brak sa Heder Mils, bol nakon gubitka majke Linde i kako je većinu svojih dvadesetih godina proveo u izmaglici usled konzumiranja >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << droga. Taj sunovrat ga je na kraju doveo do centra za rehabilitaciju i svađe sa ocem.

Iako svira gitaru od detinjstva, Džejms je tek nedavno odlučio da krene očevim stopama u svet muzike, što je nazvao uzbudljivim i stresnim putovanjem.

– Teško je raditi bilo šta nakon ‘Bitlsa’, čak je i Pol to osetio na svojoj koži kada je krenuo na turneju sa ‘Vinsgima’. Ja sam zato ušao u sve ovo tiho, prvo koristeći alijas – objašnjava Džejms. – Čekao sam da nakupim dobre pesme i da steknem iskustvo kao muzičar, da budem spreman. Ali nisam hteo da sedim dokon, već da sam zaradim svoj novac.

Džejms putuje po svetu sa tročlanom pratnjom (menadžer, tur menadžer i telohranitelj) u mini-kombiju, odseda u jeftinim motelima i svira u klubovima za stotinak ljudi. – Znam da većina dolazi iz čiste radoznalosti, zbog mog poznatog prezimena. Ali ako je moja muzika dovoljno kvalitetna, oni će se zadržati – iskren je Džejms.

I dok su obe Džejmsove sestre naširoko poznate – Stela je modna dizajnerka a Meri fotograf – Džejms kaže da mu je trebalo više vremena da stane na svoje noge.

- Dok sam odrastao dosta sam pritiska nametao sebi. Osećao sam potrebu da se bavim muzikom, ali sam se trudio da izbegnem kliše – sin Bitlsa postao muzičar – pa sam se bavio drugim stvarima, slikao, pravio nameštaj…

Postoji još jedan razlog zašto je Džejmsu trebalo tako dugo da procveta. Njegov savršen svet okrenuo se naglavačke kada je majka Linda koju je obožavao obolela od neizlečive vrste raka dojke.

- Prvu pesmu napisao sam sa 17 godina a onda je mama saznala da je bolesna. Umrla je kada sam imao 20 i tada sam zakoračio u jedan veoma mračan period. Popustio sam na koledžu, nisam išao redovno na nastavu, nisam bio mentalno prisutan… Ali ne žalim ni trenutka što sam tada bio uz mamu – kaže Džejms.

Majčina smrt ga je skrhala i navela da utehu potraži u drogama i alkoholu.

- Vreme nakon njene smrti nije bilo najzdravije za mene. Narušio sam odnose sa porodicom, počeo sam da slušam Nirvanu, idolizovao sam Kobejna. Sve više sam upadao u droge. Nakon jedne epizode završio sam na klinici u Ariozoni ali sam otišao posle nedelju dana.

Posle izvesnog perioda mira, ponovo sam se okrenuo drogama. Otuđio sam se od oca. Mesecima se nismo viđali.

Nako Polovih srčanih problema – 2007. urađena mu je angioplastika – došlo je do pomirenja. – Svako od nas je patio na svoj način tih godina. I on je bio je pod velikim stresom. Sada mi je žao što mu nisam bio veća podrška.

Nakon pomirenja Džejms je svirao na dva Polova solo albuma i vratio se na porodičnu farmu.

Džejms je danas „trezan već nekoliko meseci” i meditira dvaput dnevno. Poput svih u familiji, on je strogi vegetarijanac. Nema devojku i žudi da upozna „onu pravu”.

Po prirodi smiren i povučen, Džejms je vidno ustuknuo kada je spomenuta Heder Mils, soft porn manekenka koja je „maznula” Pola godinu dana nakon Lindine smrti.

- Moj odnos sa Heder nije bio nešto. Nisam je voleo ali neću da kažem ništa loše o njoj jer je dobra majka Beatrisi, koja je velika radost u našoj familiji.

Dok priča o novoj mami Nensi, vraća mu se osmeh na lice:

- Nensi je iskrena, divna osoba, koja podržava moje snove. Mnogo usrećuje tatu i svi je obožavamo.

VIDEO> Džejms Makartni – Glisten:

Izvor: Blic.rs

Nastavak na Poznati.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.