Promenite navike! Dijeta vam ne uspeva iz tri razloga!

Izvor: Svet plus, 20.Jul.2021, 10:03

Promenite navike! Dijeta vam ne uspeva iz tri razloga!

Kako smršati čuveno je pitanje, a mnogo je stvari koje utiču na to da brojka na vagi stoji i ne pomera se na dole ni jedan jedini gram. Promenite navike! Dijeta vam ne uspeva iz tri razloga!

Iako vam se čini da radite sve što je u vašoj moći kako biste se rešili nekoliko kilograma viška, ali moguće je da pravite ove tri greške.

1. Ne pijete vodu odmah nakon buđenja

Jednostavna rutina koju mnogi nemaju - navika koja donosi višestruku korist >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << za svaki organizam.

Mnogi ljudi misle da vodu treba da piju tokom doručka, međutim to je pogrešno. Zadatak vode je da ubrza metabolizam, olakša varenje hrane i ubrza izbacivanje toksina iz organizma.

Zato, bez obzira na to da li osećate žeđ ili ne, potrudite se da svako jutro popijete čašu vode i videćete kako masne naslage nestaju.

2. Stavljate previše šećera i mleka u jutarnju kafu

Kafa je prirodni antioksidans i odlična je za probavu, ali problem je ako je pijete sa šećerom, mlekom i drugim dodacima.

Previše šećera ujutru loše utiče na probavu. Unećete više kalorija i to će vam otežati mršavljenje.

3. Preskačete doručak

Čak i ako ujutru ne osećate glad, postoji razlog zbog kog nutricionosti kažu da je doručak najvažniji obrok u danu. Zato ako želite da smršate, doručak nikako ne smete da preskačete.

Važno je i koje namrinice doručkujete, a preporučuje se lagan i hranjiv doručak. Smuti je vrlo čest izbor jer ga je lako pripremiti i možete ga jesti i na putu do posla, ako ste u žurbi. Jednostavan obrok poput ovsene kaše ili voćnog jogurta odličan je izbor za početak dana.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.