Proleće/leto: Hit pastelne nijanse!

Izvor: Svet plus, 04.Mar.2021, 12:32

Proleće/leto: Hit pastelne nijanse!

Hit pastelne nijanse za proleće/leto 2021. godine! Nežne pastelne nijanse žure da pomognu u ovom teškom zadatku: prozračna šećerna vuna, krem od limuna, praline od mente, sladoled od lavande i beskrajno plavo prolećno nebo...

Iako je vreme i dalje promenljivo, kalendarsko proleće je pred nama, što znači da je vreme da počnete aktivno da pripremate svoju garderobu za sunčane i lepe dane.

ŽUTA

Žuta je možda jedna od glavnih boja koju >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << povezujemo sa dolaskom proleća. Njena pastelna, mekša verzija takođe se svidela dizajnerima: u svojim kolekcijama nove sezone Lanvin je koristio nijansu sunčevih zraka, igrajući se kožnim kaputom i čizmama, Jil Sander, takođe oslanjajući se na gornju odeću i Altuzarra, koja za proleće predlaže minimalističke lepršave haljine u žutim nijansama.

ROZE

Pomalo naivna, podseća na uspomene iz detinjstva, ružičasta je ponovo na čelu trendova nove sezone. To nije iznenađujuće - pastelno ružičasta je savršena za smele kontrastne kombinacije. Savetujemo vam da kontaktirate Alexander McQueen-a - brend kombinuje nežnu haljinu, koja podseća na bombone sa grubim kožnim čizmama. Isabel Marant takođe nudi igru na kontrastima, ali u ovom slučaju na kontrastu tekstura: teksas, svila i antilop kombinovani su u jednom stajlingu. Najbolji dodatak svetlo ružičastoj maksi košulji je suknja sa resama i torba sa metalik efektom, kao na reviji Acne Studios.

PLAVA

Nebesko plava je brzo postala pravi hit protekle zime. Sada nežnija verzija osvaja modni Olimp - nežna nijansa nas odmah vodi na piknik pod vedrim beskrajnim nebom. Ovog proleća toplo preporučujemo da osvežite ormar ovom bojom: mini i midi haljine, trenč kaputi i torbe ne samo da će biti odličan dodatak osnovnim elementima, već će postati glavni akcenti celog stajlinga. Za stilsku inspiraciju pogledajte Miu Miu, Chloe i Hermes.

ZELENA

Boja buđenja, ažuriranja i ponovnog pokretanja, toliko neophodna nakon produženog karantina, takođe će se svideti svim ljubiteljima nežnih nijansi. Nežni izgled u boji nane predstavio je Private Policy: dodaci - geometrijska torba na masivnom lancu - pomoći će da se pravilno postave akcenti. Proenza Schouler se takođe oslanjala na osvetljenost, dopunjavajući pastelnu košulju i pantalone torbom u bogatoj smaragdnoj boji.

JORGOVAN

Bottega Veneta predlaže da svu pažnju posvetite ljubičastoj boji - brend kombinuje torbu i cipele u neutralnim nijansama sa pletenom mini-haljinom. Tod's se, pak, oslanja na trenutnu stilsku tehniku blok boja, kombinujući malo bogatiju lavandu sa sivom i nijansom peska. Poluprozirne tkanine, obimni rukavi i karneri postali su ključni u kolekciji Valentino - takva haljina maksi-dužine biće odlična opcija i za šetnju i za večernji izlazak.

 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.