Preti mu smrtna kazna: Američki četnik optužen za terorizam!

Izvor: Svet, 14.Nov.2014, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preti mu smrtna kazna: Američki četnik optužen za terorizam!

Erik Frejn, ubica od kojeg je 48 dana strepela čitava Pensilvanija, optužen je pred sudom u ovoj američkoj državi za krivično delo terorizma, kao i za prvostepeno ubistvo policajca Brajona Diksona 12. septembra ove godine.
Frejn je navodno rekao policiji da je pucao na dvojicu policajaca jer je na taj način želeo da promeni stav američke vlade, te da je ubistvo čuvara reda okarakterisao kao atentat.
Džejms Svec, advokat koji zastupa Frejna, izjavio je da >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << će zahtevati da se ove izjave odbace, jer ih je optuženi dao bez prisustva advokata.
“Gospodin Frejn, kao građanin SAD ima pravo na Peti i Šesti amandman, koje mu je bilo uskraćeno od strane policije”, izjavio je advokat.
Frejnovo pismo, u kojem je opisao svoje razloge za zločin koji je počinio, iznenađujuće nije navedeno pri dokazivanju motiva ubistva.
Tužilaštvo je najavilo da će zahtevati najstrožu, smrtnu kaznu za “američkog četnika”, kako su mediji prozvali Frejna.
Izvor: Blic
Foto: Tanjug/AP

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.