Prepušteni smo LOŠEM UKUSU onih koji kreiraju kulturnu politiku! Tanja Bošković o HORORU glumačkog sveta!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Apr.2023, 22:25

"Prepušteni smo LOŠEM UKUSU onih koji kreiraju kulturnu politiku!" Tanja Bošković o HORORU glumačkog sveta!

Glumica je podelila sa kakvim se sve poteškoćama susretala njena glumačka postava, a kako je današnjim mladima u svetu filma.

U Domu omladine, održana je poremijera dokumetarnog filma "Sveti Jakov Tumanski", reditelja Boška Milosavljevića, inače profesora srpskog jezika i književnosti, čija je tematika inspirisana manastirom Tumane, koji je poznat ne samo po svom veleleponom zdanju, već i čudotvornim dejstvima o kojima svedoči velika većina posetilaca >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << istog.

Na samoj premijeri, okupio se veliki broj vernika, ali i znanih lica iz sveta domaće kinematografije, među kojima je svakako najveću pažnju sedme sile privukla čuvena glumica, Tatjana Tanja Bošković. Razgovarajući sa ekipom portala Srbija Danas, filmska diva se dotakla pomenutog filma, kao i glavnog razloga okupčljanja, ali i odnosa sa svojom ćerkom i teškim vremenima kada je svoju, sada već veliku glumačku karijeru i započela.

- Nešto malo, kao i svi mi, radujem se večerašnjoj premijeri, saznaću nešto više. Ima nade i za nas obične. Prosto, što bude više ovakvih sadržaja, bićemo bliži Gospodu. Ja inače ne mislim, nemam razloga da mislim, ja u Boga verujuem i u Boga se uzdam.

- Ovo je premijera filma i sa velikim ushićenem iščekujem istu. Srećna sam da ću prisustvoivati ovakvom sadržaju. Volela bih da se naša kinematografija više bavi ovakvim temama. A što se tiče položaja glumaca, ne znam. Ja sam odavno penzionisana. U dobrom sam položaju i dalje, stojim uspravno, zdrava i relativno normalna, nakon 50 godina bavljenja ovim poslom. Ja nemam puno vremena, nije mi ostalo još mnogo. Biram onaj način života koji će mi doneti mir i radost, jer mora čovek da misli o poslednjem. Ako se nisam obrukala za prvih 50 godina, zašto bih to sada uradila.

- Ja spadam u mame koje ne daju savete, spadam u mame koje samo vole i koje su tu. Uglavnom i ako posavetujem, to je oko domaćičkih stvari. Mora svojim iskustvom da dođe do nekih stvari za život.

- Generacija moja, bila je zaštićena ljubavlju naših profesora, kolega sa klase, pozorišta, filma... O nama su brinuli, nisu nas tako olako trošili. Današnjim mladima, koji stasavaju, mogo je teže nego nama. Prepušteni su lošem ukusu onih koji kreiraju kulturnu politiku, onih koji bi trebalo da brinu o jeziku i umetnosti. Mi nismo imali tehnološku podršku za sve talente koje su ljudi imali, za razliku od današnjih klinaca. Međutim, velika je manjina onih koji rade ono za šta ih naša kulturna zajednica plaća. Ali kako nisam sklona davanju saveta, bolje da držim jezik za zubima. Volela bih da je pozorište u naše vreme imalo te fantastične podove, svetla, neverovatne mikrofone, koji čine da svaki najfiniji ton pređe u publiku... Mi smo imali crknute mačke, pacove po scenama, ali smo radili sa velikom ljubavlju. Nismo imali priliku da dosta putujemo i družimo se sa ostalim glumcima.

- Verujte mi da ne znam. Sa ljudima sa kojima ja razgovaram, a koji su mojih godina ili nešto stariji, najviše me pamte po kobili Šindivli iz "Priče o konju", a šira publika po "Balkan ekspresu" i Liliki... Znate, sećanje je tako relativna kategorija - završila je Tanja Bošković razgovor sa prisutnim medijima, pomalo sa setom u glasu.

Detaljan razgovor sa glumicom Tanjom Bošković, pogledajte u narednom video zapisu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.