Preminuo srpski glumac Vojislav Govedarica

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2023, 14:57

Preminuo srpski glumac Vojislav Govedarica

Napustila nas je još jedna legenda.

Srpsko-američki glumac Vojislav Govedarica iznenada je preminuo u Los Anđelesu u 83. godini, saznaje Kurir.

Vojislav Govedarica, poznat i pod nadimkom Voja Krstarica, rođen je 1940. godine u Gacku, Istočna Hercegovina, a proslavio se kao glumac i telohranitelj Silvestera Stalonea.

U svet filma ga je uveo Puriša Đorđević.

U Ameriku je otišao kad je imao 41 godinu, gde je počeo da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << radi kao obezbeđenje u Malibuu, a na tamošnjem filmu počeo je da radi zahvaljujući Sejfiju Moleru. Na špicama u maeričkim filmovima je bio potpisan kao Vojo Goric.

Upoznaje Silvestera Stalonea koji odlučuje da mu da ulogu u „Rambu II". Kasnije je radio i sa Žan Klodom Van Damom, sa kojim je glumio u filmu „Lavlje srce". Bio je u užem izboru za dobijanje značajne uloge u „Robinu Hudu", sa Kevinom Kostenrom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.