Preminuo slavni rok muzičar, koji je svirao sa legendarnim “Stonsima” i “Bitlsima” (VIDEO) (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 13.Nov.2016, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo slavni rok muzičar, koji je svirao sa legendarnim “Stonsima” i “Bitlsima” (VIDEO) (FOTO)

Američki rok muzičar Leon Rasel koji je pevao, svirao i napisao neke od poznatih pesama za slavne muzičare, preminuo je u Nešvilu u 75. godini, potvrdila je zvanično Raselova supruga.

Rasel je u julu imao operaciju ugradnje bajpasa na srcu, oporavljao se i planirao je da nastavi turneju u januaru 2017. godine.

Napisao je pesmu "Delta Lady" za Džoa Kokera 1969. godine, kada je i krenuo sa njim na turneju. Bio je pijanista, a svirao je gitaru i bas gitaru, te bio poznat >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << po nastupima s grupom "Beach Boys" i izvođenju njihove pesme "California Girls".

Foto: Tanjug/AP

Svirao je i sa Bobom Dilanom, Frenkom Sinatrom, Ajkom i Tinom Tarner, Eltonom Džonom, bendom "Rolling Stones" kao i s legendarnim bendom "Beatles".

Snimio je pesme "Tight Rope" i "Lady Blue".



Rasel je 2011. godine ušao u Kuću slavnih tekstopisaca (Songwriters Hall of Fame) i kasnije je nagrađen priznanjem za izuzetan muzički doprinos Kuće slavnih rokenrola. 1973. je proglašen za najveću scensku atrakciju, a bio je poznat po specifičnom izgledu, dugom sedom kosom i dugom bradom.

Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs/Beta)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Preminuo legendarni rok muzičar Leon Rasel!

Izvor: Svet plus, 13.Nov.2016

Muzičar Leon Rasel preminuo je u Nešvilu, u 75-toj godini, a ovu informaciju zvanično je potvrdila i Raselova supruga...Američki rok muzičar Leon Rasel rođen je u Lotonu, Oklahomi, 1942. godine i prvo se proslavio kao član benda "Delaney & Bonnie & Friends", a zatim i po saradnji sa Džom Kokerom,...

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.