Preminuo poznati voditelj - Čitav region u žalosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Dec.2023, 14:08

Preminuo poznati voditelj - Čitav region u žalosti

Hrvatski voditelj Jura Gašparac preminuo je nakon teške bolesti.

Jura Gašparac, slavni hrvatski kolekcionar i lovac na antikvitete, preminuo je u 55. godini. Umro je nakon duže i teške bolesti.

Publika u regionu upoznala ga je i u emisiji "Lov na antikvitete", doke je na HRT-u bio i voditelj rubrike "Priče od davnina", koja se emitovala u sklopu emisije "Dobro jutro, Hrvatska". Jurini prijatelji oprostili su se od njega na društvenim mrežama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Otišao je naš dobri Jura i to baš na Božić... Prijatelju, počivaj u miru Božjem i neka ti je laka hrvatska zemlja koju si toliko voleo - oprostio se od Gašparca Đelo Jusić na Fejsbuku.

Simbolično je što je Jura preminuo baš na Božić po gregorijanskom kalendaru, koji mu je bio omiljeni praznik. Između ostalog, Jura se sakupljao i mnoge čestitke vezane za Božić. Bilo mu je bitno da se antikviteti sačuvaju i vrednuju. U jednom intervjuu je otkrio da je spasao 1.000 prazničnih čestitki.

- Spasio sam 1.000 prazničnih čestitki, u njima su skupljeni sva tuga, nada i ushićenje ljudi iz te ere - govorio je on, prenosi "Jutarnji.hr".

Jura je u emisiji pomagao ljudima, tako što je obilazio njihove tavane i podrume, sajmove antikviteta itd, gde je otkrivao koliko je vredno njihovo nasleđe.

Kako prenose hrvatski mediji, bio je glasan, nije se libio da kaže šta misli, pa makar se ne slagao sa ljudima, ali je bio neboičan i izuzetno kvalitetan čovek, upečatljiv i drag.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.